Yazdır

İsrail'den ABD'ye İran ile nükleer anlaşmayı imzalamama çağrısı

Tarih: 23 Ağustos 2022 - 21:10

İran ile imzalanacak nükleer anlaşmaya bağlı kalmayacağını açıklayan İsrail, ABD'ye 'son dakika bile olsa anlaşmayı imzalamama' çağrısı yaptı

İsrail Başbakanı Yair Lapid, ABD yönetimine "İran'ın nükleer programına ilişkin anlaşmayı son dakikada bile olsa imzalamaması" yönünde çağrı yaparak, anlaşmanın İran'ın "cebine 250 milyar dolar koyacağı ve Tahran'ın kısıtlama olmaksızın sadece iki yıl içinde santrifüj geliştirmesine, kurmasına ve çalıştırmasına imkan sağlayacağını" belirtti.

İsrail hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre Lapid, İran'ın nükleer programına ilişkin uluslararası aktörlerin müzakere ettiği anlaşma için müttefiki ABD'ye seslendi.

ABD yönetiminden "İran'ın nükleer programına ilişkin anlaşmayı son dakikada bile olsa imzalamamasını" talep eden Lapid, "Bu anlaşma İran terör yönetimi ve bölgedeki uzantılarının ceplerine çeyrek trilyon dolar koyacak. Aynı zamanda, İran'ın sadece iki yıl içinde santrifüj geliştirip, kurması ve çalıştırmasına imkan sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Lapid, son bir yıl boyunca "anlaşma çok yakınken bile" Beyaz Saray'daki muhataplarını İran'ın taleplerine "boyun eğmemeye ikna ettiklerini" ve durumun bu şekilde devam etmesini umduklarını belirtti.

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/israilden-abdye-iran-ile-nukleer-anlasmayi-imzalamama-cagrisi/1683488