Yazdır

Sağlık kurulu rapor uygulaması başladı

Tarih: 15 Şubat 2022 - 15:59

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporlarının artık evlerinde düzenleneceğini ve bu uygulamanın pilot illerde başladığını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta duyurduğu 'Uzaktan Sağlık' hizmeti kapsamında yeni bir çalışma daha hayata geçiyor.

Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmesi için hastaneye gelme şartını kaldıran Bakanlık, bu uygulama ile hastaların ihtiyaç duydukları ilaç ve tıbbi malzemeleri de evlerinden çıkmadan almalarını sağlayacak.

Bundan böyle yatağa bağımlı yetişkin ve çocuk hastalar için sağlık raporları evlerinde düzenlenebilecek. Hastalar, Evde Sağlık Hizmetleri sayesinde evlerinden çıkmadan ihtiyaçları olan mama, bez ve tıbbi cihazları isteyebilecek.

Yatağa bağımlı hastanın sağlık raporunun evinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli’de başladı. Uygulamanın kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Geçen hafta duyurduğumuz Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor. YATAĞA BAĞIMLI HASTALARIN SAĞLIK KURULU RAPORLARI artık evlerinde düzenlenecek. Uygulama pilot illerde başladı.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) February 15, 2022

Uzaktan Sağlık Hizmeti ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama

 

Sağlık Bakanlığı’ndan 'uzaktan tedavi' düzenlemesi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/saglik-kurulu-rapor-uygulamasi-basladi/1642854