Yazdır

Bilim Kurulu Üyesi Yavuz: Şubat sonrası okullar açılabilir

Tarih: 18 Ocak 2021 - 12:52

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Serap Şimşek Yavuz, şubat sonrası okulların açılabileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Serap Şimşek Yavuz, korona virüs ve aşılama süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM YÖNÜNDEN ÇOK EKSİK KALDILAR

Okulların ne zaman açılacağı hakkında görüşlerini belirten Yavuz, “6 aydan önce toplumsal bağışıklığı sağlamak mümkün değil. Hatta yıl sonunu bile bulabilir. Biz öncelikle okulları açmayı hedefliyoruz. Günlük vaka sayıları onbinlerden biraz düşüp de test pozitiflik oranlarımız yüzde 5’in altına indiğinde bunu düşünebileceğiz. Yani rakamların günlük binlerin altına indiğini görmemiz gerekiyor. Ancak o şekilde okul açarak serbestleşmeye gitmek gerekiyor. Şu an çocukların durumu gerçekten çok kötü. Eğitim yönünden çok eksik kaldılar. Çok sıkıntılı bir durum. Bana kalırsa önceliği okullara vermek gerekiyor. Bunun da Şubat'tan sonrası için olabileceğini düşünüyorum. Bu dönem zaten herkes için kayıp bir dönem oldu.” ifadelerini kullandı.

ING Türkiye'den Cebimde POS'ta temassız işlem limiti kaldırıldı

 

Altın çıkarken, tahvil faizleri düşüşte

 

Akciğerlerdeki toksinleri temizleyen besinler

 

Muş'ta "kar kaplanları" metrelerce karla mücadele ediyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bilim-kurulu-uyesi-yavuz-subat-sonrasi-okullar-acilabilir/1543563