Yazdır

Akar ve komutanlar harekât merkezinde

Tarih: 15 Haziran 2020 - 02:37

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK'nın komuta kademesi Pençe-Kartal Operasyonu’nu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK inlerine hava harekatı başlattı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada adı, "Pençe-Kartal Operasyonu" olarak duyurulan harekatta Türk savaş uçakları terör yuvalarını yerle bir ediyor. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, Irak’ın kuzeyinde teröristlere ait hedeflere düzenlenen Pençe-Kartal Operasyonu’nu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında teröristlerce üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki terör yuvaları tek tek vuruluyor.

Operasyonu Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

MSB: Pençe-Kartal Operasyonu başladı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/akar-ve-komutanlar-harekat-merkezinde/1498299