Yazdır

Ankara'da akıllı park dönemi başlıyor

Tarih: 21 Ekim 2018 - 15:36

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı parklarda yeni bir güvenlik dönemi başlıyor. İlki Harikalar Diyarı’nda uygulanan ‘Akıllı Park’ projesi ile parka giren şüpheli şahıslar ve hırsızlık olayları anında tespit edilip, kaybolan çocuklar bulunabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki parklarda güvenlik önlemlerini artırmak için ‘Akıllı Park’ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Parklarda hırsızlık başta olmak üzere şüpheli paket, aranan şahıslar ve çocuk kaçırmalarına karşı etkin mücadeleyi amaçlayan projenin demo tanıtımı bugün Harikalar Diyarı’nda gerçekleştirildi.

Projenin güvenlik teması üzerine hazırlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Kurtoğlu “Parkta kurulan akıllı sistem, parkta görev yapan güvenlik güçleri ile entegreli çalışacak, sistemle gerekli olan güvenlik önlemlerinin alınması ve ortaya çıkabilecek olumsuz olayların önüne geçilmesini amaçlıyoruz” dedi. Projeyi geliştiren Huawei firmasının Kurumsal İş Birimi Genel Müdürü Pobben Zeng ise çalışmayı Türkiye’deki ar-ge ekiplerinin bir ayda hazırladığını söyledi.

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ankarada-akilli-park-donemi-basliyor/1353686