Yazdır

Erdoğan'dan erken seçim sinyali!

Tarih: 13 Ocak 2017 - 14:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de görüşülen anayasa değişikliği teklifi olarak, “Bu hafta içinde bu işin biteceğini düşünüyorum” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan erken seçim sinyali. Erdoğan, erken seçim tartışmasına ilişkin 'Meclis çalışamaz hale gelirse düşülünür' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Demokratik olmayan yaklaşımlar oldu, geçti. Öyle veya böyle 8 madde geçmiş bulunuyor. Temenni ederiz ki çok daha sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam etsin. Bir milletvekilinin burunun kırılması, afedersinin birin ayağının dişlenmesi çok çirkin. Öyle veya böyle bu işin biteceğini düşünüyorum. Bu hafta içinde bu işin biteceğini düşünüyorum. Bu işin asıl sahibi millet. Asıl kararı millet verecek. Öyleyse bu telaş niye?

Tek adamcılık gibi laflar ediliyor. Tek adamcılık konuşulaşacaksa, bunu uygulayan tek parti CHP’dir. Kimi nereden dolanıp da aldatmaya kalkacaksınız. Eğer yönetici siyasetçi başarılıysa bundan netice alınır. Biz zaten parlamenter demokrasiyi uyguluyoruz. Burada alınan neticeler ortada. İş gelip siyasetçilere dayanıyor. Koalisyonlarla netice alındı mı? İstikrarın olmadığı ülkede netice alınabilir mi? Parlamento çalışılmaz hale getirilirse seçim konusu da gündeme gelebilir. Kavga gürültüye gerek yok, gelin parlamentoda söyleyeceğinizi söyleyin.

ERKEN SEÇİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim tartışmasına ilişkin 'Meclis çalışamaz hale gelirse düşülünür' dedi.

KIBRIS GÖRÜŞMELERİ

Türk askerinin Kıbrıs’tan çekimlesi söz konusu olamaz. Erenköy ile Güzelyurt arası birleştirilerek KKTC’ye bırakılır, açık maraş- kapalı maraş geneye bırakılır. Annan Planı’nın artık geçerliliği yok. Bir dönem KKTC, iki dönem Rumlar yönetebilir. Adil kapsayıcı bir barış istiyorsak ölçüsü budur dedik.

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/erdogandan-erken-secim-sinyali/1158155