BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYazarkasa POS’larda güvenlik açığı mı var?----

Yazarkasa POS’larda güvenlik açığı mı var?

Yazarkasa POS’larda güvenlik açığı mı var?
05 Eylül 2013 - 15:03 www.finansgundem.com

Yeni nesil yazarkasa POS’larda güvenlik açığı bankaları alarma geçirdi

Ülke genelinde 1 Ekim’de kullanıma alınacak yeni nesil ödeme kaydedici cihaz zorunluluğu, süre sınırlaması yüzünden beraberinde sistemsel açıklarla geliyor.
Bankaların güvenlik kurallarının yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarda uygulanmadığı ve halihazırda onaylı yeni nesil yazarkasa POS’larda kullanılan uygulamalarda şifreleme konusunda açıklar olduğu, bu açıkların kart bilgilerinin açığa çıkma riski taşıdığı bankalar tarafından yazılı olarak Türkiye Bankalar Birliği'ne (TBB) iletildi.
Konuyla ilgili gelen açıklamada yeni nesil yazarkasa onaylı firmalardan birinin 2009 öncesi yöntemi kullandığı ve bunun Visa kriterlerine uygun olmadığı, diğer firmanınsa her bankaya güvenlik için gerekli olduğunu söylerek bir cihaz sattığını ve bu cihazdan geçen tüm bilgileri kendi sistemlerinden geçirerek bankalara ileteceği bununda daha önce bir firmada yaşanan kart bilgilerinin çalınma riskini taşıdığı iletildi.
TBB’den konunun Maliye Bakanlığı'na ve BDDK’ya iletilmesini talep eden bankalar, 1 Ekim olan sürenin uzatılarak, Visa kriterlerine uygun farklı metodların kullanılması gerektiğini bildirdiler. Sahada donanım ve uygulama testleri yapılmadan yazarkasa POS kurulmasının büyük riskler taşıdığı vurgulandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • maliye08 Eylül 2013 11:43

    sektörün otoritesi BDDK ya danışmadan üstelik konu hakkında yönetmelik ve tebliğ çıkarırken haber bile vermeden, çok uzun bir süre bankaların konu hakkındaki görüşlerini dikkate almadan,"ben yaptım oldu" mantığıyla ve "UZMANI OLMADIKLARI" hatta "CAHİLİ OLDUKLARI" bir alanda düzenleme yapmaya çalışırsa sayın gelir idaresi başkanlığı personeli, bu durumda güvenlik açığı konulu bir riskin olmaması, böyle bir sonucn çıkmaması sürpriz olurdu asıl.