BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaATM & POS TerminalleriYazarkasa-POS tarih oluyor----

Yazarkasa-POS tarih oluyor

Yazarkasa-POS tarih oluyor
20 Mart 2013 - 09:15 www.finansgundem.com

3 milyon esnafı temmuzda şok bir dönüşüm bekliyor. Maliye'nin yeni uygulamasıyla yazarkasa-POS'lar tarih olacak

Türkiye,kayıt dışı ile mücadele kapsamında tarihinin en büyük dönüşümüne hazırlanıyor. 3 milyona yakın esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren dönüşüm kapsamında halihazırdaki tüm yazarkasa ve POS cihazları tarih olacak. Bunların yerini 'Yeni Nesil Ödeme Kayıt Sistemi' adı verilen, yazarkasa ile POS'u tek bir alette toplayan cihazlar alacak. Ancak esnafın henüz uygulamadan haberi yok.
Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre; resmi verilere göre yeni nesil yazarkasaya geçenlerin oranı henüz yüzlerle ifade ediliyor. Hal böyle olunca 3 ay gibi kısa bir sürede dönüşümün nasıl gerçekleşeceği de merak konusu oldu. Esnaf odaları "Temmuzda kaos olur" uyarısı yapıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ise daha önce ertelediği uygulamadan geri adım atmayı düşünmüyor.
KAYIT DIŞINA KÖKTEN ÇÖZÜM
İnternete bağlı yeni nesil akıllı kasalar Maliye Bakanlığı'na anında bildirim yapacak. Vergi denetim müfettişleri de masa başından tek bir tuşla denetim yapabilecek. Yeni sistemle fiş de tarih oluyor. Gelirini düşük gösterip vergi kaçırma dönemi bitecek. Başta avukat ve doktorlar olmak üzere birçok serbest meslek sahibine sıkı denetim gelecek. Yeni sistem, POS üreticilerini heyacanlandırdı. Yabancıların yanı sıra yeni nesil yazarkasaları yerli firmalar da üretmeyi başardı. Vera firması Türkiye'de ilk kez Maliye Bakanlığı'nın istediği özelliklere sahip olan cihazı üretiyor.
Gökhan Sun
3 yıldır çalışıyoruz

Yeni sisteme ilk ayak uyduran finans kurumu Denizbank oldu. Bankanın Tarım ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, "Bu konuda çalışma yapan ilk bankayız. 3 yıllık çalışmanın ardından altyapımızı hazırladık. Çok sayıda kampanya yaptık. Yeni cihazlara 36 ay vade uyguluyoruz. Ayrıca ciro taahhüdü ve komisyona göre cihazı bedavaya almak da mümkün" dedi.
Kaan Gür
Özel projelerimiz olacak

Konuya ilişkin çalışma yürüten bir diğer banka ise Akbank. Bankanın Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür "Konuya ilişkin özel çalışma ve projelerimiz bulunuyor" dedi.
Faik Yılmaz
Kaos yaşanır

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Faik Yılmaz ise esnafın henüz konudan haberdar olmadığını söyledi. Yasanın hayata geçirilmesinde aceleci davranıldığını belirten Yavuz,"Bu haliyle temmuzda büyük kaos yaşanır. Ayrıca bu dönüşümün esnafa milyarlarca dolarlık bir maliyeti var. Bu cihazlar esnafa 2 bin 500 liradan satılıyor" diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)