BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYazarımız Hikmet Baydar önemli toplantıyı anlattı----

Yazarımız Hikmet Baydar önemli toplantıyı anlattı

Yazarımız Hikmet Baydar önemli toplantıyı anlattı
22 Ocak 2022 - 20:41 www.finansgundem.com

Dolmabahçe’deki önemli buluşma sonrası zirveyi değerlendiren Finansgundem.com yazarı Ekonomist Hikmet Baydar, kur riskini, faiz riskini böyle toplantılarla ortadan kaldırmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Toplantıya katılan ekonomist ve akademisyenler, toplantı çıkışında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

- "Son derece samimi bir görüşmeydi"

Finansgundem.com yazarı, 3. Göz Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Baydar ise piyasanın en çok önem verdiği konulardan birisi güven olduğunu, Bakan Nebati'nin de toplantıda açık ve net bir şekilde gereken bütün bilgileri açıkladığını söyledi.

Baydar, son derece samimi bir görüşme gerçekleştirildiğini belirterek, "Neredeyse herkes içini döktü diyebilirim. Dolayısıyla burada bizim kafamızdaki muğlaklıkları gidermeye çalıştı. Son derece de başarılıydı. Bizler de düşüncelerimizi, fikirlerimizi kendisine ifade ettik. Oldukça olumlu bir görüşmeydi. Bunun sık sık tekrarlanması taraftarıyım. Çünkü piyasadaki belirsizlikler hep önümüze bir kur riski olarak, bir faiz riski olarak çıkıyor. Böyle toplantılarla bu riskleri ortadan kaldırmamız mümkün olabilecek." ifadelerini kullandı.

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şunları kaydetti:

"Ben toplantıdan çok memnun kaldım. Sayın Bakan kendinden emin ve önünde çok ciddi projeler olduğunu, bunun da piyasaları pozitif yönde etkileyeceğini söyledi. Ben şahsen ikna oldum. Özellikle Merkez Bankası'na vurgu yaptı. Merkez Bankasının önümüzdeki haftalarda yeni enstrümanlara açıklayacağını ifade etti. Bu da pozitif yönde etkiliyor. Londra ziyaretinden bahsetti. Londra'ya gidecek ve iş adamlarıyla, sermaye sahipleriyle burada bir toplantı yapacak. Bu da aslında sıcak para akışı için önemli bir destek olacak Türkiye ekonomisine."

Memiş, Bakan Nebati'nin bugünkü toplantıda, 20 Aralık'ta piyasaya herhangi bir müdahalede bulunulmadığını aktardığını belirterek, "20 Aralık gündüz saatlerinde vatandaşların veya şirketlerin 942 milyon dolarlık döviz aldığını ancak Sayın Cumhurbaşkanı'nın özellikle açıklamalarından sonra 1 milyar 280 milyon dolarlık da bir satış yaptığını da söylemiş oldu. Buradaki vurgusu önemliydi." açıklamasında bulundu.

KT Portföy Genel Müdür Yardımcısı Bora Doğanay da "Çok verimli bir toplantı oldu. Sayın Bakan'ın pozitif enerjisiyle biz de bu yeni program hakkında daha detaylı olarak bilgilenmiş olduk. Biz de sektör olarak bu konuyla alakalı olarak görüşlerimizi ve aynı zamanda beklentilerimizi ilettik." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Nebati'den önemli istihdam, enflasyon ve faiz mesajı

 

Bakan Nebati, ekonomistlerle bir araya gelecek

 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hero24 Ocak 2022 09:02

    Tiyatro hiçbisey inandırıcı değil ne icerdekiler nede dışarıdakiler ülkedeki toplantılara inanmıyor hepsinin göstermelik oldunu güvenin sıfırlandına liyakatın olmadına yapılan her yanlışın arkasından dolayısı ile yeni bir yanlışın yapılacağına kanaat getirmiş piyasa ve güven yok olmuş

  • Osman Görgülü23 Ocak 2022 21:55

    Sayın bakan gözlerimdeki ışıltıya bakın diyor. Hani kimler manipülasyon yapmış, kimler büyük alımlar-satımlar yapmış bakacağız demişti ama nedense bu konuya eğilmediler. Sadece döviz alan değil, altın alanda borsadaki küçük yatırımcı da herkes kaybetti. Halbuki birileri kaybederken birilerinin de kazanmış olması gerekiyor. Bir de vatandaşın gözüne bakın bakalım parlıyor mu yoksa ağlıyormu? Madem elinizde böyle bir opsiyon vardı, bunu dolar 18 liraya gelmeden önce neden kullanmadınız? Neyi ve neden beklediniz? 

  • Mucise Reis ;)23 Ocak 2022 15:11

    Şimdi, yoplanılması harika bişe . Piyasanın nabzını öğrenebiliyorsun. Ama sorun şu, toplayan bakan notlarını aldı alsada, zaten talinat açık ve net bir yerden gelmiyor mu ? bu toplanmanın nasıl sonucu olacak ki ? deniliyor. Yabancı böyle dedi ben bilmem. herkes kendi kararını kendi verir. Toplantı tiyatro mu? gerçekten reel ekonımıye can alıcı noktalara iyileştirme mi olur ? yada olan toplantı sonrasında baş reisin tutumu çık ve net nas dır hiç birşey toplantı notlarını etkılemez mı , orasını yabancı değerlendirecektır... Ben ikna olmuyorum, ilim bilim reel veri, gerçek sonuçlar, görmeden 5 kuruşumu kimsye kaptırmak istemem. yatırım yapacaksam ortam net açık anlaşılır olmalı. söz uçar yazı kalır. hukuk yazılıdır, kurallar yazılıdır kurallar benım anladıgım tarzda uygulanırsa malımı mulkumu herşeyimle finansal pıyasa girerim. ben okuyorum xxx yazıyor yatırımy apıyorum, hoopp o oyle deıl yok boyle diyip baika yereçekılıyor maddeler :D bende kaçarım gelmem. yabancı boyle

  • Zamir23 Ocak 2022 11:49

    Ben kendi adıma enflasyon ve pahalılıktan korummak işin dolar alıyorum. Maalesef portföyümğn yüzde 50’si uzum vadeli mevduatlarda. Ekonomi yönetimine ve stopaj avantajına güvenerek çok büyük hata yaptım. Nisan 2022’den iitibaren dönecek paralarımsia da $ alacağım

  • Zamire23 Ocak 2022 14:09

    Yobaz senin aksini söylüyor cehalet sefalet içindeki iğrenç yaratık

  • M.ç.23 Ocak 2022 11:32

    Benim paramla lüks saraylarda lüks yemekler yiyin bizde sürünmeye devam edelim. Gerçi bize müstehak, çünkü onlar aristokrat biz maraba.

  • Hehe23 Ocak 2022 11:03

    Bu sefer kim cocukluk anilarini anlattti acaba artik ekonomi diye cocukluk anilari anlatiliyor sahlanma boyle birsey demekki bilmiyoruz ondan garip geliyor

  • Hasan tonbul 22 Ocak 2022 22:46

    Dolar Haziran ayında 18 tl yıl sonu 22 tl enflasyon yüzde 50 olur

  • bb22 Ocak 2022 22:30

    Hala 400 baz puan fazlalık varken bu ne rahatlık...