BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYazar Cengiz Aytmatov doğumunun 93. yılında anıldı----

Yazar Cengiz Aytmatov doğumunun 93. yılında anıldı

Yazar Cengiz Aytmatov doğumunun 93. yılında anıldı
12 Aralık 2021 - 15:20 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, doğumunun 93. yılı dolayısıyla Kırgızistan'da etkinliklerle anıldı.

Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anıt Kompleksi’nde, Türk dünyasının ortak değeri Kırgız yazar Aytmatov'un kabrine ailesi, meslektaşları ve sevenleri gelerek çiçek bıraktı ve dua etti.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, mezarın başında yaptığı konuşmada, Manas Üniversitesi kampüs adının Cengiz Aytmatov olduğunu hatırlatarak "Kırgızistan'ın ruhu, bozkırın bilgesi, Türk dünyasının yorulmaz edebiyat elçisi Cengiz Aytmatov'u sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum." dedi.

Milli Bilimler Akademisi bünyesindeki Dil ve Edebiyat Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdıldajan Akmataliyev, Aytmatov'u eğitim kurumlarında düzenledikleri etkinliklerle andıklarını belirtti.

Kitap okuma etkinliği düzenlendi
Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı da Bişkek'teki Aytmatov heykeli önünde kitap okuma etkinliği düzenledi ve Aytmatov'la ilgili birçok yarışmada başarılı olanları ödüllendirdi.

Talas eyaletinin Şeker köyünde 12 Aralık 1928'de dünyaya gelen Aytmatov, Mayıs 2008'de bir Rus televizyon kanalının belgesel çekimleri için gittiği Tataristan'ın başkenti Kazan'da rahatsızlanmış, tedavi için götürüldüğü Almanya'da 10 Haziran'da vefat etmişti.

Yazar Aytmatov, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anıt Kompleksi’nde babası Toleykul Aytmatov'un mezarı yanında toprağa verilmişti.

Banksy, ünlü yazar Oscar Wilde'ın tutulduğu hapishaneyi satın almak istediğini açıkladı

Ünlü yazar yaşamını yitirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)