BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYaz tatilinde masrafları düşürmenin yolu----

Yaz tatilinde masrafları düşürmenin yolu

Yaz tatilinde masrafları düşürmenin yolu
07 Temmuz 2022 - 17:29 www.finansgundem.com

Bu yaz tatil alışverişleri her zamankinden daha pahalı bir hal aldı. Ancak son dakika rezervasyonu yapanlar için maliyetleri düşürmenin hala birkaç yolu var

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ekonomi turizm konusunda oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Yaz boyunca birçok havayolu şirketi uçuş iptalleri gerçekleştirdi ve eksik kalan havayolu çalışanları havalimanlarında tam bir kargaşaya yol açtı. Uçak bileti ve otel fiyatları olağanüstü bir şekilde yükseldi. Üstelik karayolu ulaşımı da pahalı hale geldi. Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle benzin ve kiralık araba fiyatları artan taleple birlikte yükseldi.

Birçok insan halihazırda tatilleri için rezervasyon yapmış olsa da her şeyin yolunda gitmesi için dua etmekten başka şansı kalmadı. Son dakika tatili düşünenlerse bir adım geriye atıp bütçelerini korumaya odaklanıyor.

Daha yakın bir bölgede tatil yapmayı değerlendirmek uluslararası havalimanlarındaki kargaşalar ve gecikmelerle uğraşmaktan daha ucuza mal olabilir. Bloomberg International’ın haberine göre, yaz tatili için son dakika rezervasyonları geçen yılın aynı dönemine göre %22 arttı. İngiltere merkezli tatil rezervasyon şirketi Sykes Holiday Cottages’ın verilerine göre bunun sebebi İngilizlerin daha fazla yerel tatil seçeneklerini tercih etmesinden kaynaklanıyor.

Uçak biletleri ile karşılaştırıldığında karayolu harcamalarının ucuz olması da maliyetleri düşürmeye yardımcı oluyor.

InteleTravel’ın Pazarlama ve İletişim Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Tara Minson konuyla ilgili açıklamasında, “Araba kullanmak bir varış noktası ulaşmak için bir seçenekse, gezginlerin göz önünde her zaman bulundurması gereken daha kontrollü bir yoldur” ifadelerine yer verdi.

Seyahat sigortası satın alın

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, özellikle Kovid kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından seyahatler sırasında ortaya çıkabilecek birçok olumsuzluğu zararsız atlatmaya yartımcı olabilir. Uçak şirketlerinin artık iptal edilen uçuşları otomatik olarak geri ödememesi veya yeniden rezervasyon sırasında ücretlerden feragat etmemesi oluşabilecek olumsuzlara sadece birkaç örnek.

Ancak bazı sigorta anlaşmaları, iptal edilen tüm uçuşları geri ödemiyor veya uzun talep işlem süreçlerine sahip. Bu sebeple seyahat acentesi InteleTravel'ın İngiltere Direktörü Tricia Handley-Hughes, seyahat sigortası sözleşmelerinin iyice incelenmesi gerektiğini belirtiyor.

Yeniden rezervasyon riskli tercih

Handley-Hughes, belirsizlikle başa çıkmak stresli olsa bile, insanların seyahatleri iptal etmekten kaçınmaları gerektiğini söyledi. Zira bugünlerde daha ucuz seçenekler bulmak pek mümkün değil.

Araştırma şirketi Cirium’un verilerine göre ABD’nin en büyük 11 havayolu şirketi %12 daha az yaz uçuşu gerçekleştirecek. Daha az uçuş, talebin artması ve istenilen tarihlerde ve istenilen rotaya daha az rezervasyon imkanı anlamına geliyor.

Handley-Hughes, havayollarının uçuşları iptal etmesini beklemenin en iyi tercih olduğunu söyledi. Zira bu tur durumlarda firmalar genellikle geri ödeme yapıyorlar. Turizm uzmanı, “Havayolları artık 24 saat içinde yeniden rezervasyon yapma veya derhal geri ödeme yapma baskısı altında. İptaller olsa da, çoğu uçuş devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Plan değişikliğine hazırlanın

Hafta sonu kaçamakları için uçak tercihi geçmişte hoş bir seçenek olabilirdi. Ancak uzmanlar şimdilerde tatil programlarında bir miktar hareket alanına izin vermenin, yoğun programlardan kaçınmanın ekstra maliyetlerden ve stresten kaçınmak için şimdi en iyi seçenek olabileceğini belirtiyor.

İptal edilen bir uçuş otelde geçebilecek ekstra bir geceye mal olabilir. Ancak yolcuların ayıracak zamanları varsa, şehre geri dönebilir, fazladan bir veya iki gece için rezervasyonu yapabilir ve bu sayede daha uzun ve daha keyifli bir tatil yapabilir. Yolcular genellikle havayolu tarafından iptal edilen bir uçuşu hangi gün yeniden rezerve etmek istedikleri konusunda geri adım atabilirler.

Mümkünse, yoğun olmayan noktalara seyahat etmek, daha ucuz uçuşlar ve otel konaklamaları sağlamak için de avantajlıdır.

ABD merkezli seyahat rezervasyon uygulaması Hopper'ın Baş Ekonomisti Hayley Berg Çarşamba günü yola çıkan gezginlerin daha avantajlı bir tatil elde edebileceğini belirtiyor. Berg söz konusu gezginlerin en yüksek fiyatların görüldüğü Cuma günü seyahat edenlere göre %10 ek maliyetten kurtulabileceğini söyledi. Berg, “Çoğu gezgin Perşembe veya Cuma günü hafta sonu kaçamakları için yola çıkıyor. Bu da hafta ortasında yola çıkanlar için genellikle fırsatların mevcut olduğu anlamına geliyor” dedi.

Resesyon döneminde hayatta kalmanın 18 kuralı

 

Arefe günü bankalar açık mı?

 

Türkiye'de 75 milyon 259 bin kişi hava yolunu tercih etti

 

İstanbul’un bayram trafiği başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)