BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYavuz Sultan Selim Köprüsü'nden atlarıyla geçtiler----

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden atlarıyla geçtiler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden atlarıyla geçtiler
09 Mayıs 2018 - 12:11 www.finansgundem.com

Geleneksel spor ve sanatın iç içe olacağı etkinlik 5 gün sürecek. At binme, ok atma deneyimi, halk dansları izlemek, el işi atölyelerinde deneyim yaşamak için iyi bir fırsat.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Etnospor Kültür Festivali, bugün Yenikapı’da start alıyor. İlki 2016 yılında yapılan ve 3 gün süren festivalin ikincisi geçen yıl Yenikapı’da düzenlenmişti.

Her yıl halkın ilgisi arttığı için festivalin süresi bu sene 5 güne çıkartıldı. Hummalı hazırlıkların son aşamaya geldiği Yenikapı’daki Festival Alanı’nda Dünya Etnospor Konfederasyonu Bilal Erdoğan’ın yardımcısı Hakan Kazancı’yla buluştuk. Aynı zamanda Türkiye Geleneksel Sporlar Federasyonu’nun da Başkanı da olan Hakan Kazancı, gazetemize vatandaşları aydınlatıcı bilgiler verdi:

ÖNCE KENDİ SPOR VE GELENEĞİMİZ

Biz her sene etkinlik sonunda bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Eksilerimizi artılarımızı ve bir sonraki yıl neler yapabileceğimizi masaya yatırıyoruz. Herkesin fikrini alarak faaliyetlerimiz içine iki yeni ülke ve branş ekledik. Bunlardan biri Japon At Üzerinde Okçuluk Sanatı Yabusame. Diğeri de Katarlılar’ın Şahin Avcılığı. Çok fazla talep olmasına rağmen seçici davranmak durumundayız. Zamanla katılan branş ve ülke sayısını artıracağız. Ancak öncelikle biz burada kendi kültürümüzü ve geleneksel sporlarımızı geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. 

SAHNE SABAHTAN AKŞAMA KADAR

Bu yıl ‘At binenin kılıç kuşananın’ sloganıyla başlıyoruz. Bu sene belediyelerimizin halk dansları toplulukları burada gösteriler sunacak. Zengin danslar ve ezgiler olacak. Sabahtan akşama kadar sahne kapanmayacak. Çocuklarımız için çeşitli etkinliklerimiz var. Onların talepleri doğrultusunda dondurma ücretsiz dağıtılacak. Büyük bir Türkmen pilavı çadırımız olacak ve oradan da halkımıza ikramlarımızı ulaştıracağız. 30 ülkenin lezzetlerinin yer aldığı bir bölümümüz var. Ayrıca ziyaretçilerimiz atölyelerde uygulama yapabilecekler. 

Rafadan Tayfa Yenikapı’da

Kazancı: TRT Çocuk’la birlikte burada çocuklara yönelik etkinliklerimiz olacak. Çocukların beğenerek izledikleri Maysa ve Bulut karakterleriyle Rafadan Tayfa da Yenikapı’da çocuklarla buluşacak. Çocuklarımızın taleplerini çok önemsiyoruz ve onların mutlu olacağı bir ortam hazırlamak için çok önemli çalışmalar yaptık. Bu sene pony at sayısını 30’a çıkardık. Orada çok kuyruk oluyordu. Bu sene daha rahat ata binme imkanı bulacaklar.

3 yıl kazanan kemeri alacak

Kırkpınar'daki altın kemer uygulaması Etnospor Kültür Festivali kapsamında düzenlenen Fetih Yağlı Güreşleri’nde de uygulanmaya başlanacak. Güreşlerde Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban’ın da yarışacağını öğrendik. Kazancı bu konuda da şu bilgiyi verdi: Güreş Türk insanının ata sporu. En çok bizde ve Balkan ülkelerinde düzenleniyor. Bu sene daha büyük bir katılımla yapılacak. Macaristan’dan, Bulgaristan’dan gelen sporcular var. Şampiyonada birinci olan pehlivan, altın kemeri beline takacak. 3 yıl üst üste kazanması halinde ise kemer o pehlivanda kalacak. Kırkpınar’daki gibi olacak.

15 Temmuz Kubbesi

KAZANCI: TIKA’nın 170 ülkede yapımını gerçekleştirdiği, restorasyonunu yaptığı yapıların görseli 15 Temmuz Kubbesi adı altında yer alacak. Görsel bir şov var. Çok değişik bir teknikle uygulanacak. Panaroma 1453’ten daha değişik. Yerde yatıyorsunuz ve tüm görselleri izliyorsunuz.

Oba alanında düzenlenecek etkinlikler

Gelin Toyu (Eski Usule Göre Gelin Gelmesi) 
Beşik Toyu (Bebek Duasının Beşikte Okunması) 
Tuşo Toyu (Yürümeye Başlayan Çocukların Yarışması 
Aksakallar (Geştek) Toyu (Geleneksel Müzik Aletleriyle 30 Kişilik Gurubun Müzikal Ziyafeti)
Göktürk Alfabesi Yazımı Ve Öğrenimi
YENiLiKLER

Katar’dan gelecek olan Şahincilik 
Japon Atlı Okçuluğu Yabusame ve Japon Kılıç Gösterisi Iaodo 
Kırgızistan ve Kazakistan Kökbörü Maçı 
Tika Kubbe Projesi  ( 5 Kıta’da 170 ‘ e yakın ülkede verilen hizmetlerin video halinde yer aldığı kubbe projesi ) 
Evrensel Tatlar Alanı ( Tika işbirliği ile 30 farklı ülkeden mutfak oluşturulacak ve ülke mutfaklarından  yemekler sergilenecek) 
Halk Bankası 80. Yıla özel 80 sanatçıdan oluşan halk çarşısı 
14 olan bölgesel çadır sayısı 20 ‘ye yükseldi 
133 olan at sayısı 159‘e 
yükseldi. 
28 olan el sanatı atölye 
sayısı 47’ye yükseldi. 
Türkiye’nin Yolculuğu ( Geçmişten günümüze kadar , Türkiye tarihinde yer alan dönüm noktaları) 
4 farklı kategoride İlçe şampiyonlarının katılımı ile İstanbul Okullar Arası Mangala Turnuvası Finali

(Akşam)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)