BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYavru Vatan'da seçim var----

Yavru Vatan'da seçim var

Yavru Vatan'da seçim var
28 Temmuz 2013 - 08:08 www.finansgundem.com

KKTC'de halk, Cumhuriyet Meclisi’nde yer alacak 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim için bugün sandık başında

Meclisteki muhalefet partilerinin ve bazı iktidar vekillerinin önergesiyle erken seçime giden KKTC’de iktidarın değişmesi bekleniyor.
Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde halk, Cumhuriyet Meclisi’nde yer alacak 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim için bugün sandık başında. Cumhuriyet Meclisi’ndeki üç muhalefet partisi CTP, DP, TDP ve iktidardaki UBP’nin 8 milletvekilinin hükümeti güvensizlik önergesiyle düşürmesi üzerine alınan erken seçim kararında, 5 partiden 250 aday ile 7 bağımsız aday olmak üzere toplam 257 kişi, mecliste yer almak için yarışacak.
Favori Yorgancıoğlu
Seçimde Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) ve Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) yarışıyor. Yeni Kıbrıs Partisi ve Kıbrıs Sosyalist Partisi’nin boykot çağrısı yaptığı seçimlerde yapılan son anketlerde CTB-BG az bir farkla, DP-UG’nin önünde yer alırken, iktidardaki UBP ise üçüncü sırada. Ülke genelinde pazar sabahı sekizde başlayan ve akşam 18.00’e kadar devam edecek seçimler için yoğun bir miting temposuna giren parti liderleri, son güne kadar meydanlarda halkla buluştu. Aşırı sıcakların yaşandığı ülkede mitingler, köy gezileri düzenleyerek oy isteyen liderlerden DP-UG Başkanı Serdar Denktaş da dün sabah KKTC’de katıldığı bir televizyon programında fenalaştı. KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu olan Serdar Denktaş’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
‘İktidar halkı unuttu’
Benzer şekilde yoğun seçim çalışması yapan ve anketlerde de favori gösterilen CTB lideri Yorgancıoğlu, “Biz erken seçimi, ülkemizin kaderini yeniden yazılacağı bir tarih olarak görüyoruz” dedi. UBP hükümetinin KKTC’yi çok büyük ekonomik ve partizanlık kaoslarına sürüklediğini söyleyen Yorgancıoğlu, UBP içindeki iktidar kavgası nedeniyle Kuzey Kıbrıs halkının sorunlarının bir kenara itildiğini, partinin sorunlarının ülkenin sorunlarının önüne geçtiğini savundu. Ülke genelinde yüzde 5 seçim barajını aşan partiler ile adaylar, oy oranlarına göre Meclis’te temsil edilme şansı bulacakken, 172 bin 803 seçmen, 670 sandıkta oy kullanacak.
Türkiye ile ilişkilere bakışı
‘Hibelerle yürümez’
Anketlerde ilk sırada yer alan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye-KKTC ilişkilerinin eşit iki taraf biçiminde olması gerektiğini belirterek, Türkiye’den gelen hibe ve yardımlarla devam eden sistemin sürdürülebilir olmadığını belirtti.
‘Sistem değişmeli’
DP-UG lideri Serdar Denktaş, son iki hükümet döneminde, Türkiye ile ilişkilerin finansal boyutta kalmasını eleştirerek, sevgi ile bağlı ilişkiler istediğini belirtti ve KKTC içinde acil düzenlemeler yapılarak, Türkiye’den gelen hibelerin uygun kullanılması gerektiğini söyledi.
‘Para değil kardeşlik’
İktidardaki UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, Türkiye ile ilişkileri kardeşliğe dostluğa bağlı bir temelde gördüğünü söylerek, KKTC’deki finansal sorunları aşmak için Türkiye’nin bu çerçevede KKTC’ye ekonomik yardımlar yaptığını vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)