BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYatırımlar Köşk'e çıktı!----

Yatırımlar Köşk'e çıktı!

Yatırımlar Köşk'e çıktı!
14 Ekim 2014 - 09:34 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni kurulan yatırım birimi Türkiye’deki yeni projeler ile planlanan işlerin tamamlanması tarafında rol alacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3 günlük Karadeniz gezisinde, illerdeki projeleri takibe yönelik Cumhurbaşkanlığı’nda yatırım birimi kurduklarını açıkladı. Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı’nda yatırımlar birimi kurduk. Oradan bunların takipçisi olacağız. Bu projeler bittiğinde de inşallah açılışlarını beraber yapacağız” dedi.

Hafta sonu Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt’ta toplu açılışlar yapan Erdoğan, yeni bir uygulamayı da açıkladı. Erdoğan illerdeki projeleri takip için Cumhurbaşkanlığı’nda yatırımlar birimi oluşturduklarını söyledi.

Büyük proje takibi

Gümüşhane’deki yatırımların yakın takipçisi olacaklarını belirten Erdoğan, 24 tünelin biteceğini ifade ederek ,şunları söyledi:

“24 Mart’ta Trabzon’da Zigana Tüneli’nin müjdesini vermiştim hatırlayın. Zigana Tüneli, Trabzon’un olduğu kadar, Gümüşhane’nin de projesidir. Zigana dağına çift tüpten oluşan 12 kilometre uzunluğunda yapılacak tünelin proje çalışmaları tamamlandı. 10 Kasım’a ihale tarihi alındı. Zigana, Doğu Karadeniz limanlarını Anadolu ve İran’a bağlayan bir arter. Şimdi biz yapacağımız tünelle bin 750 rakımları, bin 250 rakımlara indireceğiz. Yani 500 metre daha az tırmanılacak. Güzergah 10 kilometre kısalacak. Ekonomik tasarruf, zaman tasarrufu sağlanacak. Bu güzergah ticaret ve lojistik trafiğinin ana merkezi olacak. Tünelle gerek Karadeniz Bölgesi, gerek Doğu Anadolu’nun ekonomik ve sosyal gelişimi artacak. Aynı şekilde Pekün Dağı geçidine yapılacak tünelle ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bütün altyapı çalışmalarını tamamlayıp somut adımları atacağız. Bu büyük projelerin takipçisi olacağım. Bunun için Cumhurbaşkanlığı’nda yatırımlar birimi kurduk. Oradan da bunların takipçisi olacağız.”

‘Fahri milletvekiliyim'

81 vilayetin, 780 bin kilometre karenin kalkınması, büyümesi için 12 yıldır olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı makamında da ter dökeceğini ifade eden Tayyip Erdoğan, buranın yan gelip yatma yeri olmadığını söyledi.

Bayburt’a özel ilgi

Bayburt’taki toplu açılış töreninde ise Bayburt’un fahri milletvekili olduğunu belirten Erdoğan, Bayburt’u bölgenin parlayan yıldızı yapacaklarını söyledi. Erdoğan işadamlarına da, “Bayburtlu işadamlarımıza sesleniyorum. Kazandıklarınızın belli bir kısmını sadaka-i cariyeniz olarak gelin Bayburt’a yatırın” çağrısı yaptı.

Bayburt’un sorunlarını, ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini belirten Erdoğan, “Bayburt’la çok daha yakından ilgileneceğiz. Sayın Başbakanımıza, Bayburt’la daha yakın ve daha yoğun ilgilenilmesi için bu seyahatteki gözlemlerimi de aktaracağım. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak da Bayburt’la özel olarak ilgileneceğimizi ve projeleri yakından takip edeceğimizi tekrar vurgulamak isterim” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)