BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırımcılar nakite dönüyor----

Yatırımcılar nakite dönüyor

Yatırımcılar nakite dönüyor
14 Aralık 2021 - 12:21 www.finansgundem.com

Bank of America'nın (BofA) Aralık ayı küresel fon yöneticileri anketine göre, yatırımcılar, nakit pozisyonlarını artırdı ve şahin merkez bankalarını piyasalar için en büyük kuyruk riski olarak görüyorlar


Aralarında Michael Hartnett'in bulunduğu BofA stratejistleri, faizlerin artırılma olasılığının yükselmesinin nakit seviyelerinin yüzde 5,1 ile Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmasına yol açtığını kaydetti.

Ankete göre, hisse senedi tahsisi önceki aya göre 12 yüzde puanı düşerek net yüzde 46'ya geriledi ve Ekim 2020'den bu yana en düşük seviyesine indi.

Hartnett, yatırımcıların çok temkinli olduğunu, ancak çok azının "kesin aşağı beklentiye" sahip olduğunu belirtti.

Anket, yatırımcıların teknoloji hisselerini azalttığını ve sağlık hizmetleri hisseleri ve nakitlerini artırıp daha savunmacı bir pozisyon aldıklarını, ancak "teknoloji hisselerinde uzun pozisyonun" en yoğun işlem olarak kalmaya devam ettiğini ve ikinci en yoğun işlemlerin Bitcoin'de olduğunu gösterdi.

Anket katılımcıları, Fed'in tahvil alımlarını azaltmasının Nisan 2022'de bitirilmesini ve gelecek yıl iki kez faiz artırımına gidilmesini bekliyorlar.

Öte yandan, yatırımcılar enflasyonu ikinci en büyük kuyruk riski, Kovid-19'u ise üçüncü en büyük risk olarak görüyorlar.

Anket 3-9 Aralık döneminde düzenlendi. Ankete toplam 1,1 trilyon doları yöneten 371 uzman katıldı ve 968 milyar doları yöneten 330 katılımcı anket sorularını yanıtladı. (Bloomberg)

BofA 5 bin kişiyi işe almayı planlıyor

 

BofA , 2022'de piyasalarda düşüş bekliyor

 

BofA'dan büyüme tahmini revizyonu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)