BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar BİST'de buluştu----

Yatırımcılar BİST'de buluştu

Yatırımcılar BİST'de buluştu
20 Kasım 2013 - 17:42 www.finansgundem.com

Keiretsu Forum İstanbul girişimcileri ve melek yatırımcıları Borsa İstanbul'da bir araya geldi

Keiretsu Forum İstanbul, Global Girişimcilik Haftası kapsamında Borsa İstanbul sponsorluğu ve ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Keiretsu Forum Angel Capital Forum ile Türkiye’nin önde gelen melek yatırımcılarını bir araya getirdi.
Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, Borsa İstanbul çatısı altında bir girişimcilik platformunu 2014 yılı sonuna kadar oluşturmayı planladıklarını belirterek, “Bu olguyu diğer paydaşlarımızın katılımıyla birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirebildiğimiz takdirde ülkemizdeki girişimcileri, onlara yatırım yapmaya hevesli yatırımcılarla bir araya getirmiş olacağız”
Gerçekleştirdiği melek yatırımlarla ülkemizdeki melek yatırımcılığın yönünü belirleyen Keiretsu Forum İstanbul, Türkiye’deki melek yatırımcıları bir kez daha bir araya getirdi. Keiretsu Forum’a başvuran girişimciler titiz bir eleme sürecinden geçtikten sonra aylık toplantılarla Keiretsu Forum yatırımcı üyelerine sunumlarını gerçekleştiriyorlar.
Global Girişimcilik Haftası kapsamında Keiretsu Forum İstanbul ve Borsa İstanbul iş birliği ile melek yatırımcıların katılımına açık bir şekilde düzenlenen Angel Capital Forum’da, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 5 girişimci şirket melek yatırımcılar ile paylaşıldı.
Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz ile GP Trust Finansal Yönetim ve Danışmanlık Yönetici Direktörü Pınar Eczacıbaşı’nın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, Akın Öngör değerli birikim ve öngörülerini katılımcılar ile paylaştı. Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü Ali Arslan da, BKS Yönetmeliği hakkında merak edilenleri anlattı.

Borsa İstanbul Çatısı Altında Girişimcilik Platformu Kurulması Planlanıyor
Forumun açılışında konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, girişimciliğin, ülkelerin sürdürülebilir bir büyüme hızını devam ettirebilmesi açısından son derece kritik bir olgu olduğunu belirtti.
Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, özellikle 2008 yılında yaşanan global kriz sonrasında küçük işletmelerin bankacılık kesiminden kolay kredi bulma imkanının biraz daha zorlu bir süreç olmaya başladığına dikkat çekti.
Küresel girişimcilik endeksine bakıldığı zaman dünyadaki 79 ülke arasında Türkiye’nin şu anda 36. sırada yer aldığını kaydeden Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, son dönemde girişimcilik açısından Türkiye’de çok önemli adımların atıldığını söyledi. 
Borsacılık tarafına bakıldığı zaman dünyada NYSE Euronext, NASDAQ gibi büyük borsaların girişimcilik için özel platformları satın almaya başladıklarını, bu platformlarla küçük girişimcileri büyük yatırımcılarla borsa dışındaki belli platformlarda bir araya getiren birtakım girişimlere imza attıklarını anlatan Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, şunları söyledi:
“Biz de Borsa İstanbul olarak son dönemde çok önemli yeniliklere imza atıyoruz.  Yeni ürünlerimizle birlikte finansal süpermarket olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Bu çerçevede girişimciliği desteklemek amacıyla bir girişimcilik platformu oluşturmak için adımlar atıyoruz. Bu girişimcilik platformunu, Borsa İstanbul çatısı altında diğer paydaşların da katkılarıyla 2014 yılı sonuna kadar oluşturmayı planlıyoruz.  Dolayısıyla erken aşama şirketlerini melek yatırımcılarla belli platform üzerinden bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Böylece girişimciler finansman imkanına sahip olacaklar, yatırımcılar da gerçekten büyüme potansiyeli olan, yatırım yapmaya değer şirketleri görme tanıma imkanına sahip olacaklar. Bu olguyu diğer paydaşlarımızın katılımıyla birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirebildiğimiz takdirde biz de diğer büyük borsaların takip ettiği trendi yakalarken, ülkemizdeki girişimcileri, onlara yatırım yapmaya hevesli yatırımcılarla bir araya getirmiş olacağız”

Melek Yatırımcının Önemi
GP Trust Finansal Yönetim ve Danışmanlık Yönetici Direktörü Pınar Eczacıbaşı da, melek yatırımcıların girişimciliği geliştirmek adına öneminin yadsınamayacağını belirterek, son dönemde melek yatırımcılar konusunda getirilen düzenlemeler ve vergisel teşviklerin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Melek yatırımcıların daha ilk aşamada yeni bir fikre yatırım yapmayı ve büyük riski göze alabilen yatırımcılar olduğu için önemine dikkat çeken Pınar Eczacıbaşı, “Sadece olaya sermaye olarak bakmamak lazım. Mentorluk da çok önem kazanıyor. O yeni fikri elini tutmak, kendi bilgisiyle, kültürüyle o fikri büyütmek sermaye kadar önemli tarafı” diye konuştu.
Keiretsu Forum Angel Capital Forum etkinliğinin yoğun bir katılıma sahne olduğunu belirten Keiretsu Forum Genel Müdürü Aslı Gözören, “Kuruluşundan bu yana Keiretsu Forum üyeleri özellikle teknoloji, gayrimenkul, sağlık, biyoteknoloji, doğa bilimleri ve benzer hızlı gelişme şansı olan sektörlerdeki 450’den fazla şirkete 400 milyon doların üzerinde yatırım yaptılar. Henüz 14 ay önce kurulan Keiretsu Forum İstanbul melek yatırımcı üyeleri tarafından ise yurt içi ve yurt dışından 6 farklı girişim şirketine 3 milyon dolar yatırım yapıldı. Türkiye’de girişimcileri ve melek yatırımcıları bir araya getirmek için her geçen gün çeşitli iş birliklerine imza atıyoruz. Borsa İstanbul ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin birçok girişimcinin gelecek planlarına olumlu etki bırakacak iş birlikleriyle sonuçlanacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)