BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırımcılar bankalara güvenmiyor----

Yatırımcılar bankalara güvenmiyor

Yatırımcılar bankalara güvenmiyor
18 Kasım 2014 - 11:32 www.finansgundem.com

Avrupa, bölge bankalarına olan yatırımcı güvenini geri kazanmakta başarılı olmadı

Avrupa, bölge bankalarına olan yatırımcı güvenini geri kazanmadı. Bloomberg anketine katılan yatırımcı, analist ve traderların yüzde 51’ine göre Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) bölge bankalarına uyguladığı stres testi, kurumların finansal istikrarına ilişkin doğru bir gösterge sağlamada başarılı olamadı. Katılımcıların yüzde 32’si AMB testinin sonuçlarının kesin olduğunu belirtirken yüzde 17’si emin olmadıklarını söyledi.

AMB’nin testi, başka bir Avrupa düzenleyicisi tarafından uygulanan üç teşebbüsün ardından geldi. Söz konusu testlerden geçen bazı bankaların birkaç süre sonra çökmesinin ardından verilerin güvenilmez olduğuna kanaat getirildi. Yatırımcılar, AMB’nin Euro Bölgesi bankalarının denetleme sorumluluğunu bu ay üstlenmesi öncesinde daha sert bir tutum alacağı tahmininde bulunuyordu. AMB testine tabi tutulan 130 kurumdan 25 kalırken, daha da küçük bir gruptan sermayelerini 8 milyar dolar artırmaları istendi.

Atina merkezli AppleTree Capital GS SA yöneticisi Michael Nicoletos, “Bankaları daha fazla sermaye ve şeffaflık ile geliştirdik ancak bu yeterli değil. Ben bazı bankaların testte göründüğünden daha kötü durumda olduğuna eminim” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)