BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar altına yatırıma ağırlık verdi----

Yatırımcılar altına yatırıma ağırlık verdi

Yatırımcılar altına yatırıma ağırlık verdi
06 Mayıs 2020 - 11:31 www.finansgundem.com

Korona virüsün sebep olduğu ekonomik çöküşü engellemek için merkez bankaları para politikalarını gevşetti. Altın yatırımcıları ise paranın değer kaybetmesiyle birlikte sürecin kazananı oldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riskli fon şirketi Elliot Management’ın arkasındaki milyarder Paul Singer bir ay öncesinde piyasaların nihai yolunun şubat ayı zirvelerinin %50 gerisinde olduğunu söylemişti. Yatırımcılar bu süreç içerisinde altına ağırlık verdi. Financial Times’ın geçen hafta yayınladığı rapora göre dünyaca ünlü yatırımcılar altın yatırımlarını arttırdı.

Singer altını değeri en düşük olan satın alınabilir varlık olarak tanımlamış ve merkez bankalarının paralarının değerini düşürdüğü süreçte altının değerini katlayabileceğini belirtmişti. Paul Singer’ın fonları altın konusunda aldığı pozisyonla birlikte bu süreçte %2 oranında değer kazandı.

Merkez bankalarının para politikalarında gevşemeye gitmesi diğer riskli fon şirketlerini de altın üzerinde koruma pozisyonuna geçmeye itti. Fonlarında %36 oranında ciddi bir kazanım görülen Dymon Asia Capital’in başındaki isim Danny Yong konuya ilişkin “Altın sınırsız para basımı kararı karşısında bir koruma işlevi gördü” ifadelerinde bulunuyor.

Bir diğer diskli fon şirketi Caxton da altın tercihiyle birlikte sene içerisinde şimdiye kadar küresel fonunda %15 ve makro fonunda %17 oranında yükseliş sağladı.

Altında kazanç dönemi geride mi kaldı?

ABD ve Avrupa’daki karantina önlemlerinin hafifletilmesi ve salgın konusunda iyimserliğin ortaya çıkması ise altında salı günü değer kaybına yol açtı. Hindistan merkezli banka ICICI’nin paylaştığı analizlere göre, “Korona virüsün sebep olduğu kısıtlamaların büyük ekonomilerde hafiflemesi yatırımcıların risk iştahını arttırdı.”

Bu risk iştahı ABD borsalarında da görülebiliyordu. Dow Jones salı günü 300 puanın üzerinde yükseldi. S&P 500 ve Nasdaq endekslerinde ise önceki günlere göre daha iyi bir yükseliş söz konusuydu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)