BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcı 'güvenli liman'a yöneldi----

Yatırımcı 'güvenli liman'a yöneldi

Yatırımcı 'güvenli liman'a yöneldi
22 Şubat 2022 - 11:36 www.finansgundem.com

Olası bir savaş ihtimali piyasaları altüst ederken, yatırımcı 'güvenli liman' olarak gördüğü altına talebini artırdı.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 837,2 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,8 üzerinde 844 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.384 lira, Cumhuriyet altını da 5.654 liradan satılıyor.

Dün, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanımasının ardından altının ons fiyatı 1.914 dolarla 8 ayın zirvesini gördü. Yükseliş eğilimini bugüne de taşıyan ons altın, şu dakikalarda yüzde 0,2 artışla 1.908 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların destek, 1.930 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Gün Ortası: Altının gram fiyatı 841 liradan işlem görürken, çeyrek altın 1373 lira, Cumhuriyet altını da 5478 liradan satılıyor.

Altının onsu uluslararası piyasalarda yüzde 0,2 azalışla 1.900,2 dolardan işlem görüyor.

Gün Sonu: Altının gram fiyatı 848 liradan satılırken, çeyrek altın 1388 liradan, Cumhuriyet altını 5535 liradan satılıyor.

Altının onsu uluslararası piyasalarda yüzde 0,13 düşüşle 1902 dolardan işlem görüyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Altın fiyatları Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilimlerden destek buluyor ve yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiriyor. Yeni haftaya ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşebilme olasılığı ile başlanmış ve bu olasılık fiyatları bir miktar geri çekmişti. Fakat dün Putin Ukrayna’daki tansiyonu artıran açıklamalarda bulundu. Putin; Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanıdığına dair kararnameyi imzaladı. Putin imza sonrasında; Donbas’ta askeri karar dışında hiçbir kararı tanımadığını, Donets Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını bir an önce tanımak için çok geç kalındığını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu kararı ile birlikte küresel risk iştahı azalırken, güvenli liman taleplerinin artması ile birlikte altında yukarı yönlü hareketlenmeler yaşandı. Bu konu fiyatlamalar üzerinde oldukça etkili ve bu konu yakından takip ediliyor. Diğer yandan gün içerisinde ABD kanadından gelecek olan Tüketici güveni verisi yakından izlenecek. Veri TSİ 18:00’da açıklanacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1915 – 1932 – 1950 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1900 – 1880 – 1865 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." diye belirtiliyor.

A1 Capital günlük teknik bülteninde, "Haftanın ilk gününde yükseliş eğilimi koruyan Ons/Altın günün %0.35 oranında değer kazanımı ile 1904$ seviyesinden kapandı. Son dönemde etkili olan yükseliş ile 1916$ direncini bir adım daha yaklaşıldı. Teknik göstergelerde pozitif görünüm korunuyor. Jeopotik gelişmeler Altın cehpesinde yükseliş hareketinin nedeni olarak görülürken, kısa vadeli göstergelerin aşırı alım seviyelerine yükselmiş olması 1916$ seviyesinden kar satışlarının görülme olasılığını artırıyor. Gram/Altın’da yükseliş trendi etkisini sürdürürken, dün %0.51 değer kazanımı ile 837.16TL’den kapanış gerçekleşti. Gram/Altında 839TL seviyesi gün içi işlemlerde kısa vadeli ilk direnç noktası olarak takip edilebilir. Teknik göstergelerde pozitif görünüm sürmesine rağmen gün iç grafiklerlerde kısa vadeli bazı göstergelerde sınırlıda olsa güç kaybı görüyor olmamız nedeniyle 839TL seviyelerinden kar satışlarının görülme olasılığını arttığını düüşünüyoruz. Ancak bu direcin kırılması ilk etapta 850TL’e kadar hareketi beraberinde getirecektir." diye belirtiliyor.

Borsalarda düşüşe rağmen hisseler tek seçenek

 

Savaş riski doları yukarı itiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)