BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Yatırımcı altından ders alsın'----

'Yatırımcı altından ders alsın'

'Yatırımcı altından ders alsın'
21 Mayıs 2013 - 11:26 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Pimco'nun CEO'su Muhammed El Erian, altındaki düşüşü değerlendirdi

Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Pimco'nun CEO'su Muhammed El Erian, altındaki düşüşte altının gerçek değerinin üzerinde fiyatlanmasının rol oynadığını belirtti.
Financial Times'a bir köşe yazısı yazan El Erian, altındaki değer kaybı, Apple hissesinin 700 dolarlık rekordan düşüşü ve Facebook hissesinin halka arzdan bu yana yüzde 30'un üzerinde erimesinden yatırımcı ders alması gerektiğini söyledi.
'VARLIK DEĞERLERİ EKONOMİK TEMELLERDEN KOPTU'
El Erian bankaların piyasalara para pompaladığı bir dönemde yatırımcıların enflasyona karşı önlem olarak altın aldığını belirtti ve şöyle devam etti:
"Altın fiyatlarındaki artış, fiyatların kendi kendine daha da yükselmesine neden oldu. Böylelikle altındaki değerin asıl belirleyicisi olan fiziksel arz ve talep ile altının piyasa değeri arasındaki bağ koptu."
El Erian'a göre Nisan ayında Güney Kıbrıs'ın altın satabileceği sinyalini vermesi, yatırımcılara daha fazla arzın piyasaya girebileceğini hatırlattı ve fiyatlarda sert düşüşe yol açtı.
'MARKANIN GÜCÜ ÜRÜN FİYATINI YÜKSELTTİ'
Pimco CEO'su, bu durumun altında yatan dinamiği, "Markanın gücü nedeniyle, fiyatlama sürecinin ürünün gerçek değerinden kopması" olarak açıkladı.
'APPLE YATIRIMCISI GERÇEKLERDEN UZAKLAŞTI'
El Erian benzer bir durumun 700 dolara kadar tırmandıktan sonra 440 dolara düşen Apple hisseleri için de geçerli olduğunu söyledi.
El Erian, Apple markasının "büyüleyiciliğinin", şirket hissesi alan yatırımcıların diğer markaların Apple'a yetiştiği gerçeğinden kopmasına neden olduğunu söyledi.
FACEBOOK HİSSESİNDEKİ DÜŞÜŞ
El Erian, hisseleri 38 dolardan halka açıldıktan sonra 20 dolara kadar düşen Facebook için de aynı "gerçeklerden kopma" durumunun geçerli olduğunu söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)