BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırım ve tüketici bankaları arasındaki uçurum derinleşiyor----

Yatırım ve tüketici bankaları arasındaki uçurum derinleşiyor

Yatırım ve tüketici bankaları arasındaki uçurum derinleşiyor
20 Ocak 2021 - 13:37 www.finansgundem.com

Goldman Sachs ve Bank of America’nın (BofA) bilanço açıklamaları, geçtiğimiz yıl Wall Street’te görülen yatırım patlamasından tüm bankaların aynı oranda fayda görmediğini ortaya çıkardı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl Wall Street yatırımcıları ve yatırım bankacıları için büyük kazançlarla dolu bir yıl oldu. Ancak dev bankalar Goldman Sachs ve Bank of America’nın (BofA) dördüncü çeyrek bilançoları, yatırım işlemleri ve danışmanlık ücretlerindeki patlamanın herkese aynı oranda fayda sağlamadığını gösterdi.

Yatırım bankaları ve tüketici kredisi sağlayan bankalar arasındaki uçurum 2021 yılında da derinleşmeye devam edecek. Goldman’da 2020’nin son üç ayında, net gelir %50’den fazla yükselerek 4,5 milyar dolara çıktı. Bu kazanç, gelirlerin %23 artışla 4,3 milyar dolar seviyesine çıktığı, her zamankinden daha fazla önem kazanan yatırım işlemleri birimi sayesinde görüldü.

Aynı zamanda, yılın ikinci yarısında birleşme ve satın alımlardaki canlanma, yatırım bankacılığı biriminin gelirlerini %27 oranında yükseltti. Bu iki birim, Goldman Sachs’ın toplam yıllık gelirinin yaklaşık %70’ini oluşturdu. Ancak bu trend Bank of America’da daha zayıf bir şekilde görüldü.

Financial Times’a göre, ABD’nin ikinci büyük kredi kurumunda, yatırım işlemleri biriminin gelirlerinde yalnızca %7’lik yükseliş görüldü. JPMorgan ve Citigroup ise Cuma günü yapılan açıklamalarda, bankalarındaki yatırım işlemleri biriminin gelirlerinde sırasıyla %20 ve %14’lük yükselişler bildirdi.

Wall Street’in üst düzey yöneticileri, geçtiğimiz yıl işlem ücretleri ve yatırım işlemlerinde görülen yükselişin tekrarlanmasının muhtemel olmadığı konusunda uyarıda bulundu. Şimdiye kadar, koşullar oldukça elverişliydi. Hem birleşme ve satın alımlar hem de halka arz aktiviteleri, 2021’in ilk birkaç haftasında yükseliş gösterdi.

Geçtiğimiz yıl görülen rekor borç satışlarının daha fazla yeniden finansman gerektireceği düşünülüyor. Ancak aynı şey, geçtiğimiz yıl Bank of Amerika’nın gelirinin ve karının üçte birinden fazlasını oluşturan tüketici bankacılığı için söylenemez. Buradaki sorun ise yalnızca düşük faiz oranları değil.

Tüketici güveni, pandemi devam ederken, sallantıda. Bank of America’daki mevduat hesapları dördüncü çeyrekte sert bir yükseliş göstermiş olsa da, hem krediler hem de kredi kartı harcamalarında düşüş yaşandı. Kredi marjları ise daraldı.

Dördüncü çeyrekte, net faiz gelirinde %16 düşüş görüldü. ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’ın yönetiminde, bu durumun hızla değişim göstermesi ise beklenmiyor. Büyük tüketici bankacılığı operasyonları olan bankalar, yatırım odaklı Wall Street rakiplerine yetişmekte bu yıl da zorlanacak.

Şirketler nakit ödemeleri kabul etmiyor

 

Garanti BBVA’dan sektörde bir ilk: Garanti Portföy Temiz Enerji Karma Fonu

 

İngiltere'de enflasyon beklentilerin biraz üzerine çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)