BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırım fonları tek havuza toplanıyor----

Yatırım fonları tek havuza toplanıyor

Yatırım fonları tek havuza toplanıyor
16 Nisan 2013 - 18:21 www.finansgundem.com

Tek bir yatırım kurumundan tüm fonların alım satımı yapılabilecek. Yeni platformu Takasbank işletecek

 FINANSGUNDEM.COM-ÖZEL
Borsa İstanbul bugün önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıya aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve bankaların temsilcilerinin yanı sıra Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan ve Takasbank Genel Müdürü Murat Ulus da katıldı. Borsa İstanbul’un İstinye’deki binasında, yatırım fonları ve bu fonların alım satımlarıyla ilgili yeni düzenlemeler görüşüldü.
YATIRIM FONLARI İLE İLGİLİ YENİ BİR PLATFORM KURULACAK
Finansgundem.com’un ulaştığı detaylara göre,  toplantıda yatırım fonları ile ilgili yeni bir platform kurulması kararı alındı. Bu karara göre, her hangi bir aracı kurumdan yatırım hesabı açan yatırımcı, farklı kurumlarının fonlarını alıp satabilecek. Şu anda yatırım hesabı bulunanlar sadece hesap açtıklarını kurumun ya da o kurumun anlaşmalı olduğu diğer kurumun yatırım fonlarına yatırım yapabiliyor. Yapılacak yeni düzenleme ile herhangi bir kurumda hesabı olan herkes diğer kurumlar tarafından çıkarılan yatırım fonlarını da alıp satabilecek.
DEVRİM NİTELİĞİNDE KARAR
Yatırım fonları için devrim niteliğinde olduğu belirtilen uygulamanın alt yapısını Takasbank kuracak. Ve yeni bir fon platformu hazırlanacak. Bunun alt yapısının önümüzdeki iki ay içerisinde kurulması planlanıyor. Yani önümüzdeki iki ayda sistem oluşturulacak. Sonraki 6 ayda ise ilk uygulamaları başlayacak. Yılsonundan itibaren de yeni kurulacak fon platformu ortak alım satıma açılacak.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • foncu17 Nisan 2013 10:50

    öncelikle yatırım fonlarındaki stopajı düşürsünler nedir bu kardeşim %10 stopajmı olur. 1 yıl bekledin 10.000 kar yazdın 1.000TL vergi, oh ne ala, zarar yazınca zararıma niye ortak olmuyorsunuz?

  • ali deniz17 Nisan 2013 09:07

    bunun yatırım ortaklıklarından ne farkı olacak içerik açısından ? ayrıca bu kadar fazla enstrüman bu ülke kaldırmıyor ki.. çoğu hissede tahtalar çok sığ, kimse al sat yapmıyor zaten yapacak adam da kalmadı artık. varantlar da keza öyle.. sığ tahta manipülasyona davettir. bence enstrümanları artırıcağına Borsa mevcudun kalitesini artırsa daha iyi olur..

  • Banker16 Nisan 2013 23:05

    Sonunda hisse senedi borsasının batmış olduğu resmi olarak açıklanmış oldu:)