BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırım dünyasının yükselen yıldızı A1 Capital halka açılıyor----

Yatırım dünyasının yükselen yıldızı A1 Capital halka açılıyor

Yatırım dünyasının yükselen yıldızı A1 Capital halka açılıyor
05 Haziran 2023 - 12:23 www.finansgundem.com

Güler Yatırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren sermaye piyasalarının öncü kuruluşlarından A1 Capital, SPK’dan aldığı onayla hisselerinin yüzde 35’ini halka arz etmeye hazırlanıyor.

Türkiye sermaye piyasalarının öncü ve köklü kuruluşlarından olan ve Borsa İstanbul’da işlem hacminde ilk 10 aracı kurumdan biri olarak öne çıkan A1 Capital, gücünü yatırımcılarla paylaşarak büyümesini sürdürüyor. Mevcut 100 milyon TL nominal değerli sermayesini 35 milyon TL artırma ve halka arz etme kararı alan şirket, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) almış olduğu onayla halka arzını gerçekleştirecek ve halka arzdan elde edeceği gelirin tamamını sermaye piyasalarının güçlendirilmesi ve A1 Capital’in kârlılığının daha da yukarı çıkartılması için kullanacak.

“Halka arz ile A1 Capital’in başarılı finansal sonuçlarına yatırımcılarımızı da ortak etmek istiyoruz”

Gerçekleştirecekleri halka arz süreciyle sermaye piyasalarına kaynak sağlamak istediklerini söyleyen A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak, “Öncelikle halka arzımızı tamamen sermaye artırımı olarak planladık. Halka arzdan sağlanacak kaynağın tamamı şirketimiz tarafından kullanılacaktır. Biz A1 Capital olarak mevcut durumda sermaye piyasalarımıza 1 milyar TL’nin üzerinde fon sağlamaktayız. Halka arzdan elde edeceğimiz kaynağın da tamamını yine sermaye piyasalarımıza kaynak sağlamak amacıyla kullanmayı planlamaktayız.  Hem A1 Capital’in kârlılığının daha da yukarılara çıkması hem sermaye piyasalarımızın ihtiyaç duyduğu likiditenin temini hem de A1 Capital’in başarılı finansal sonuçlarına yatırımcılarımızı da ortak edebilmek açısından halka arzın çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Teknolojik yatırımlarımızla büyümeye devam edeceğiz”

Bir yıl önce yaklaşık 300 milyon TL seviyesinde olan şirket öz kaynaklarının şu an 1 milyar TL’ye yaklaştığını söyleyen Esenpak, “2021’de 109 milyon lira olan kâr rakamımız, 2022’de 571 milyon liraya yükseldi. 2022 yılını çok güzel bir büyüme ile geçirdik. Yurt içi piyasalarda olduğu gibi yurt dışı piyasalarda da müşteri işlemlerine aracılık etme hedefimiz doğrultusunda teknolojik yatırımlarımızla büyümeye devam edeceğiz. 2022 yılında yakaladığımız büyüme başarısını, bu yılın sonunda da devam ettirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.  

A1 Capital hakkında

Türkiye sermaye piyasalarının yenilikçi gücü A1 Capital; uzmanlaşmış deneyimli kadrosu ve güçlü teknolojik altyapısı ile yatırımcılarına, dijital çağın yatırım fırsatlarını sunmayı hedefliyor. A1 Capital; Hisse Senedi ve VİOP işlemlerine aracılık, Yatırım Danışmanlığı, Portföy Yönetimi, Halka Arz, Borçlanma Aracı İhraçları, Şirket Değerlemesi, Şirket Satın Alma ve Birleşme, Proje Finansmanı, Sermaye Artırımı ve Çağrı İşlemlerine aracılık gibi sermaye piyasalarının tüm alanlarını kapsayan geniş yetkili aracı kurum olarak müşterilerine özel çözümler sunuyor. A1 Capital; Merkez Ofis/Maslak, Göztepe, Beylikdüzü, Kadıköy, Zorlu, Ataşehir, Ankara, Çankaya, Dumlupınar, İzmir, Bursa, Mersin, Antalya, Kayseri, Denizli, Eskişehir, Çanakkale, Kırıkkale, Edremit, Konya ve Tekirdağ İrtibat Büroları aracılığıyla 21 noktada yatırımcılara, yakın ve hızlı hizmet üretiyor.

SPK'dan 4 şirketin halka arzına onay çıktı

Kredi derecelendirmesinde A1 Capital’e ‘tam not’

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)