BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarYatırım bankası Nomura kripto işine giriyor----

Yatırım bankası Nomura kripto işine giriyor

Yatırım bankası Nomura kripto işine giriyor
18 Mayıs 2022 - 09:42 www.finansgundem.com

ABD’li ünlü yatırım bankalarının dijital varlık girişimleri dünyada yakından takip edililyor. Japon yatırım bankası Nomura’da bir adım öne geçecek dijital varlık şirketi kuruyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nomura, kurumsal müşterilere kapsamlı bir kripto ticareti, yatırımcı ürünleri ve yatırım hizmetleri paketi sunacak bağımsız bir dijital varlık şirketi kuruyor. Bu yıl içinde piyasaya sürülmesi nedeniyle yeni girişim, müşterilere ve yatırımcılara kripto para birimleri, istikrarlı paralar, merkezi olmayan finans (DeFi), değiştirilemez belirteçler (NFT'ler) ve diğer belirteçlerle bağlantılı ürün ve hizmetler sağlayacak.

Yeni şirketin başkanı ve Nomura'nın Toptan Satış Bölümünün Başkanı Steve Ashley şunları söylüyor:

“Dijital varlıkla ilgili işlerimizi ve yatırımlarımızı büyütmek istediğimiz için bu ileriye doğru atılmış büyük bir adım. Yeni şirket, kurumsal müşterilere çok çeşitli yeni ürün ve hizmetlere erişim sağlama konusunda bir avantaj sağlamamızı ve dijital varlık ekosisteminde sorumlu inovasyona anlamlı bir şekilde katkıda bulunmamızı sağlayacak.”

NHI'nin tamamına sahip olunan ayrılmış bir kuruluşu olarak faaliyet gösteren birim, kendi özel sermayesine sahip olacak ve Nomura'dan dijital varlık uzmanları ve harici işe alımlar tarafından görevlendirilecek.

Birimin yeni atanan CEO'su Jez Mohideen ise, "Bu yeni şirketi kurmak bizim için kritik bir temel ve uçtan uca bir dijital varlık teklifi oluşturmanın anahtarıdır" diyor ve ekliyor: “Şirket, Nomura'nın üst düzey bir kurumsal dijital varlık franchise'ı oluşturmak için küresel ağına erişimin yanı sıra üst düzey yetenek ve iş çevikliğine sahip olacak.”

ASELSAN kamu bankalarına ATM üretecek

 

Bankalar Rusya hasarını hafifletmek istiyor

 

Rus Merkez Bankası limitleri yükseltti

 

Banka bilançolarındaki Tüfe kağıtların değerlemesi ve vergi etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)