BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırım bankalarından 77 milyar dolarlık rekor----

Yatırım bankalarından 77 milyar dolarlık rekor

Yatırım bankalarından 77 milyar dolarlık rekor
06 Ağustos 2020 - 15:07 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük 10 yatırım bankası yılın ilk yarısında 8 yılın en güçlü ticaret bankacılığı performansını gösterdi. Bankaların ikinci çeyrek verileri ise çok daha güçlü bir performansa işaret ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz ay dünyanın en büyük yatırım bankaları salgın etkisindeki bilanço paylaşımlarında ticaret birimlerindeki genişleme sayesinde korona virüs etkisi altındaki tüketici birimlerinin yaralarını sarmayı başarmışlardı.

Financial News’in haberine göre yeni verilerse şu ana kadar bankaların nasıl bir sınav verdiğini gösteriyor. 10 en büyük yatırım bankasının ticaret birimleri yılın ilk yarısında toplamda 77 milyar dolardan daha fazla gelir elde etti. Bu kazanç, korona virüs krizinin piyasalarda büyük dalgalanmalar oluşturduğu dönemde, sabit gelir kazançlarında muazzam ani artışların kaydedildiği sekiz yılın en iyi performansını ifade ediyor.

Döviz ve faiz oranları ticareti de dahil olmak üzere bankaların makro ticaret birimleri dünyanın en büyük bankalarının büyümeleri için altyapı görevindedir. McKinsey’in şirket ve yatırım bankacılığı görüşleri birimi bankaların bu alanda 40 milyar dolarlık ortalama gelir ürettiğini belirtiyor. Üretilen bu muazzam gelir geçtiğimiz sene aynı dönemde kaydedilen 19,4 milyar dolarlık ortalamanın iki katından daha fazla.

Bankaların ilk yarıda kârlarını arttırmasını sağlayan en önemli biri yatırım bankacılığı birimiydi. G10 ülkeleri faizleri ticaret birimleri ortalama 16,5 milyar dolar gelir elde ederek 2019 yılının aynı dönemine göre %184 daha iyi bir performans gösterdi.

Pek çok yatırım bankası son yıllarda geri çekmekte olduğu emtia birimlerini %92 oranında arttırdı. Sabit gelir kazançlarındaki artış, dünyanın en büyük yatırım bankalarının bu yılın ilk yarısında toplamda 54 milyar dolarlık yatırım yaptığı anlamına geliyor. Bu aynı zamanda, 2012'den bu yana en iyi performansı ifade ediyor.

İkinci çeyrek rakamlarına göre bu oran düşük

Genel çerçeveden bakıldığında bankaların ticaret birimleri 2020’nin ilk yarısını %40 civarında yükselişle ya da 77,4 milyar dolarlık gelirle bitirdi. Bu kolektif rakam nispeten daha mütevazı görünüyor. Zira ikinci çeyrekte JPMorgan ve Goldman Sachs dahil olmak üzere Wall Street bankaları rekor seviyelerde sabit gelir elde etti. Sabit gelir kazançları üç aylık dönemde ortalama %80 artarken, hisse senedi alım satımlarında büyüme ise %12 ile daha sınırlı gerçekleşti.

Altın durdurulamıyor!

 

ABD'de işten çıkarmalar yeniden yükseldi

 

E-ticaret sitelerinde ucuz altın tuzağına dikkat

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)