BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırım bankacılığı ücretleri 2021’de rekor kırdı----

Yatırım bankacılığı ücretleri 2021’de rekor kırdı

Yatırım bankacılığı ücretleri 2021’de rekor kırdı
06 Ocak 2022 - 13:56 www.finansgundem.com

Yatırım bankacılığı işlemlerinde alınan ücretler 2021’de rekor seviyelere ulaştı. Yatırım bankacılığı 2000’den bu yana en iyi yılını geçirirken, listenin başında JPMorgan yer aldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel yatırım bankacılığı ücretleri 2021 yılında %22 yükselerek 159,4 milyar dolara ulaştı. Bu rakam 2000 yılından bu yana yatırım bankacılığının en iyi yılını geçirmesini sağladı. Refinitiv’in en son yayınladığı Küresel Yatırım Bankacılığı İncelemesi’nden alınan veriler, yatırım bankacılığı birimlerinin korona virüs pandemisinin yarattığı zorluklara rağmen tarihin en iyi yıllarından birini geçirdiğini gösterdi. Yalnızca dördüncü çeyrekte yatırım bankacılığı işlemlerinden alınan ücretler 39,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Refinitiv Anlaşmalar Direktörü Matt Toole The Trade’e yaptığı açıklamada, “Amerika kıtası küresel olarak elde edilen 84,7 milyar dolarlık ücretlerin %53’ünü oluşturdu. Bu şekilde 2020 yılına kıyasla %26 yükseliş gerçekleşti ve 2013 yılından bu yana en yüksek yüzde yakalandı” dedi. Devamında, “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde elde edilen ücretler 2021 yılının tamamında %24 yükselişle 35,4 milyar dolara çıktı. Yükselişte İngiltere ve Fransa etkili oldu” açıklamasında bulundu.

Kuzey Asya’daki %10’luk yükseliş liderliğinde, Asya Pasifik bölgesinde ve Japonya’da da toplam yatırım bankacılığı gelirleri %12’lik artışla 39,3 milyar dolara ulaştı. Hisse senedi piyasası aracılık ücretleri %25’lik yükselişle 40 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Bu yükselişte rekor miktardaki halka arzlar etkili olurken, şirket birleşmeleri ve satın alımlarında danışmanlık hizmetleri ücretleri %46 yükselişle 48,2 milyar dolar oldu. Bu rakam ise kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

Sendikasyon kredisi aktivitesi de rekor kırarak 26,7 milyar dolara yükseldi. Bir önceki yıla kıyasla %26’lık yükseliş görülürken, borç arzı ücretleri yatay seyretti. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yatırım bankacılığı ücretlerindeki yükseliş finans sektörünün performansındaki yükselişin tetikleyicisi oldu.

Refinitiv, “küresel finans ilişkili aktiviteler diğer tüm sektörlerden 50,9 milyar dolar farkla daha üstün performans gösterdi. Bir önceki yıla göre %33 yükseliş görüldü ve küresel olarak tüm ücretlerin %32’sini oluşturdu” dedi. Teknoloji sektörü ise bugüne kadar gösterdiği en büyük büyümeyi gerçekleştirdi. 2021’in lideri 12,9 milyar dolarlık toplam ücret geliriyle listenin başında yer aldı ve %8,1 paya sahip oldu.

Goldman Sachs ise %7,2’lik küresel pay ve 11,5 milyar dolarlık ücretlerle ikinci sıraya yerleşti. Listenin üçüncü sırasında ise Morgan Stanley 2021 yılı boyunca elde ettiği 9,1 milyar dolarla yer aldı.

Pedofili milyarder Epstein ve suç ortağı Maxwell'in davasında flaş gelişme!

 

BNP Paribas'dan dev transfer

 

JP Morgan'dan Türkiye için enflasyon tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)