BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatay seyir gösteren altın fiyatlarında son durum----

Yatay seyir gösteren altın fiyatlarında son durum

Yatay seyir gösteren altın fiyatlarında son durum
25 Ocak 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 801,3 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.320 lira, Cumhuriyet altını 5.410 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1,2 üzerinde 801,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 11.25 itibarıyla 801,3 lira ile önceki kapanışın hemen üzerinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.320 lira ve Cumhuriyet altını da 5.410 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün yüzde 0,4'lük yükselişle 1.842 dolardan kapanmasının ardından bugün yatay seyrediyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarınki faiz kararı öncesi para politikasında daha hızlı sıkılaşmaya gidileceği beklentileri ve artan jeopolitik risklerin varlık fiyatlarında oynaklığın yüksek seyretmesine neden olduğunu söyledi.

Küresel çapta risk algısının artmasının altın fiyatlarını destekleyen bir faktör olsa da ons altının son bir haftadır 1.830-1.850 dolar bandındaki hareketine devam ettiğini belirten analistler, kırılma yönünün fiyatların bundan sonraki seyrinde önemli olacağını ifade etti.

Analistler, Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin haber akışının piyasaların odağında kalmaya devam edeceğini vurgulayarak, bugün Uluslararası Para Fonu'nun Küresel Ekonomik Görünüm Raporu, Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD'de tüketici güven endeksinin takip edileceğini bildirdi.

Vakıf Yatırım Strateji bülteninde, 'Küresel hisse piyasalarında FED toplantısı öncesi sert satışlar gerçekleşirken, ons altın güçlü kalmaya devam ediyor. ABD’de tahvil faizlerinin yükseldiği dönemde dayanıklı kalan altında bu durumun fiyatlandığını düşünsek de bilanço küçültme konusu fiyatlamanın devamı için önemli olacak. Son dönemde yaşanan Rusya-Ukrayna gerginliğinin de altın fiyatlarına destek sağladığını düşünüyoruz. Bu hafta gerçekleştirilecek olan FED toplantısı kısa vadede fiyatlamalar açısından önemli olacak. Bilanço küçültme konusu netleşmedikçe altında yüksek bir potansiyel görmesek de, jeopolitik atmosfer kısa vadede altını desteklemeye devam edebilir. 1.833 direnci üzerinde işlem gören ons altında, bu seviye üzerinde kalındıkça 1.870 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz. 1.810-1.800-1.780 ise destek olarak izlenmelidir.' denildi

A1 Capital bülteninde, 'Geçtiğimiz haftanın son 2 işlem gününde satıcılı bir seyir izleyen Ons/Altın haftanın ilk işlem gününde pozitif bir seyir izledi ve günü %0.39 oranında değer kazanımı ile 1841.65 seviyesinden tamamladı. 1834$ seviyesinin üzerinde kalınmasını kısa vadeli trendin devamı açısında olumlu bulurken, teknik göstergelerde de pozitif görünüm sürüyor. Yükseliş hareketinin devamı halinde 1868 ve 1877$ seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak verebilir.Gram Altın’da dar bantta dalgalı seyir etkisi sürdürürken, dün %1.16 oranında yükseliş ile 801.11 TL gün tamamlandı. Kısa vadeli bazı göstergelerde sınırlı toparlanma görmemize rağmen şimdilik net bir güç kazanımından söz edemiyoruz. 795TL seviyesini kısa vadeli hareketlerde referans nokta olarak takip etmeye devam ediyoruz. Son dönemde bu seviyenin çevresinde dalgalı bir seyir Gram/Altın’da 839 ve 908 seviyelerini kısa vadeli dirençler olarak verebiliriz.'denildi

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftanın en önemli konularından biri FED’in para politikası kurulu toplantısı. FED yarın faiz oranı kararını açıklayacak. Beklentiler oranlarda bir değişiklik olmayacağı yönünde. Fakat karar metinde önümüzdeki günlere dair ipuçları aranacak. Bu sebeple volatilite oldukça artacaktır. Diğer yandan piyasalar küresel bazda yaşanan jeopolitik gelişmeleri de yakından takip ediyor. Yaşanan gerginlikler küresel risk iştahını azaltıyor. Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliklere ABD’de katılıyor ve bu gelişmeler güvenli liman ihtiyacını artırıyor. Artan bu ihtiyaç altın fiyatlarını zaman zaman destekliyor. Yeni günde piyasalar TSİ 18:00’da ABD kanadından gelecek olan CB tüketici güveni endeksi verisini takip edecek. Veri ile birlikte volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1850 – 1868 - 1890 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1832 – 1815 - 1800 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

'Yastık altı altın' kampanyasına katılan kuyumcu sayısı artıyor

 

Dünyanın en büyük altın fonuna rekor para giriş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)