BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYaşlılar Günü'nde yaşlılara kötü haber!----

Yaşlılar Günü'nde yaşlılara kötü haber!

Yaşlılar Günü'nde yaşlılara kötü haber!
01 Ekim 2013 - 09:38 www.finansgundem.com

Bugün Dünya Yaşlılar Günü. Ancak pek çok ülkede yaşlıları daha iyi bir dünya beklemiyor...

BM Nüfus Fonu'nun ve yaşlı hakları örgütü HelpAge International'ın yaptığı küresel araştırma, dünya nüfusunun hızla yaşlandığını ve çok sayıda ülkenin yaşlılarını desteklemeye hazır olmadığını gösterdi.
1 Ekim BM Uluslararası Yaşlılar Günü nedeniyle yayınlanan araştırma raporunda, 91 ülkedeki yaşlıların sosyal ve ekonomik refahları derecelendirildi. Söz konusu sıralamada İsveç bir numaraya yerleşirken, son sırayı Afganistan aldı. Küresel araştırma, 2050 yılına kadar 60 yaş üzeri kişilerin, tarihte ilk kez 15 yaş altındaki çocuklardan daha fazla sayıda olacağını ortaya koydu. 
Raporda, her ülkedeki gelir, sağlık, eğitim, istihdam ve yaşlı dostu çevre koşulları incelenirken, nüfusları en hızlı yaşlananların Ürdün, Laos, Moğolistan, Nikaragua ve Vietnam gibi gelişmekte olan ülkeler olduğuna dikkati çekildi. Tamamı endeksin alt yarısında yer alan bu ülkelerde yaşlı nüfusun 2050'ye kadar 3 katına çıkacağı kaydedildi.   
Çok sayıda ülkenin, yaşlıları için barınma, sağlık ve gelir gibi temel sosyal koruma zemininden yoksun olduğu ifade edilen raporda, tek başına refahın da yaşlılar için koruma sağlanmasını garanti altına almadığı kaydedildi. Dünyanın yükselen ekonomik güçleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın, endekste Uruguay ve Panama gibi bazı yoksul ülkelerden daha alt sıralarda yer aldığı görülürken, zengin ülkelerin, yaşlanmaya yoksullardan genel anlamda daha hazırlıklı olduğu ifade edildi. 
YAŞLI CENNETİ İSVEÇ
Endeksin ilk sırasına oturan İsveç'te emeklilik sisteminin 100 yaşında olduğuna dikkat çekiliyor. İsveç'i, Norveç, Almanya, Hollanda ve Kanada izledi. ABD listenin 8. sırasında yer aldı.
Yaşlıların, nüfusun 2012'de yüzde 9,6'sını oluşturduğu Türkiye'de de 2050 yılında 60 yaş üzerindeki kişilerin, nüfusun yüzde 26'sını teşkil edeceği görüldü. Türkiye'de yaşlanma konusunda ulusal eylem planı olduğu da belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)