BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYaşlanmayı yavaşlatmanın formülü----

Yaşlanmayı yavaşlatmanın formülü

Yaşlanmayı yavaşlatmanın formülü
06 Mart 2020 - 17:12 www.finansgundem.com

New York Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, beyin fonksiyonunda ilk bozulma belirtilerinin görüldüğü yaşı tespit ederek bu sürecin nasıl yavaşlatılabileceğini belirledi.

PNAS dergisinde yayınlanan çalışmada, nörobilimci Lillian Muhika-Parodi, 18 ila 88 yaşları arasında yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerşekleşen deney sonucunu açıkladı. Beynin fonksiyonel bir MRG'sini kullanan bilim insanları, katılımcıların beyninin farklı bölgeleri arasındaki etkileşimin nasıl değiştiği, yaşa ve tüketilen gıdaya ne kadar bağlı olduğunu inceledi.

Nöronlar arasındaki fonksiyonel bağlantının yaşla birlikte kötüleştiği tespit edildi. Beynin yaşlanmasının ilk belirtilerinin 47 yaşında bile ortaya çıkabileceği ve 60 yaşında bilişsel yeteneklerin bozulma oranının zirveye ulaşabileceği görüldü. Bilim insanları bunun, büyük ölçüde vücudun insüline karşı direncindeki artıştan kaynaklandığını düşünüyor.

Muhika-Parodi, insan yaşlandığında, beyninin vücuda giren glikozu etkili bir şekilde işleme yeteneğini kaybettiğini, bu nedenle, nöronların yavaş yavaş acıktığı ve beyin bölümlerinin etkileşim ağlarının istikrarsızlaştığını belirtti.

Glikoza alternatif olarak ketonları öneren bilim insanları, karşılaştırma için katılımcılara normal ve düşük karbonhidratlı (pirinç veya patates olmaksızın, salata ile birlikte et veya balık) olmak üzere iki diyet uygulayarak beyinlerinin stabilitesini değerlendirdi.

Deney sonuçları, keton diyetinin beyin bölümlerinin etkileşimini geliştirdiğini ve genel bilişsel aktiviteyi artırdığını gösterdi. Üstelik bu etki, henüz 50 yaşına ulaşmamış olan genç katılımcılarda bile gözlendi.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASALANIN MUCİZESİ07 Mart 2020 08:45

    insan hangi yaşta olursa olsun her gün tek atımlık astar işlemini yapması gerekli. eskilerin bir lafı vardır " Astar Mokar Pastırmaya Kokar"  " Pastırmanın Pestili Yiyesin Benim Fesliyi" derler Atalarımız.  35 yıllık tecrübe ve çözüme dayalı analitik deneylerle geçen yaşamımı bu uğurda yılmadan  yön vermiş bir birey olarak derim ki : GÜNDE EN AZ 2 DEFA A S A L A.... kalp kan beyin kol kasları kramp ve uyuşukluk tedavisine de fizik tedavi yöntemi olarak gelen bu mucizeyle toplumumuz toplu halde  her yılın 31.05 tarihinde bu günü Dünya Asala Günü olarak kutlaması artık bir Milat olmalıdır. 

  • Erol g.06 Mart 2020 21:41

    MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE TEMİZ HAVA TEMİZ SU TEMİZ GIDALARA ULAŞIMIN ZORLAŞMASI STRES İNSAN ÖMRÜNÜ KISALTIYOR HERŞEY TERTEMİZ OLSA STRES OLMASA SICAKLIĞA UYGUN GİYİM BARINMA İMKANLARI OLSA GÜNÜMÜZÜN İNSANLARI DA ILK İNSAN HAZRETİ ADEM _NUH PEYGAMBERLER GİBİ YÜZLERCE YIL YAŞAYABİLIR

  • OLMAYAN BEYNİNİ S.07 Mart 2020 08:48

    ilk insanın yüzlerce yıl yaşadığı hangi kitabın neresinde yazıyor?_

  • bb06 Mart 2020 21:29

    Ama ette kalp için ne kadar sağlıklı?!

  • SIPEŞIL LAYF07 Mart 2020 08:48

    ET ETE DEYİCEK AGA