BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYaşlanmayı geciktirmek mümkün mü?----

Yaşlanmayı geciktirmek mümkün mü?

Yaşlanmayı geciktirmek mümkün mü?
23 Temmuz 2020 - 09:49 www.finansgundem.com

Kaliforniya San Diego Üniversitesi’nden (UCSD) bilim insanları, yaşlanma sürecini geciktirmeye bir adım daha yaklaştıklarını açıkladı

Bir grup bilim insanı farklı hücrelerin aynı oranda ve aynı nedenle yaşlanıp yaşlanmadığını anlamaya çalışmak için maya üzerinde yaşlanmayı inceledi.

Bulguları yayınlayan bilim adamlarına göre, aynı ortamda yaşayan aynı genetik materyalden yapılmış hücreler bile farklı şekillerde yaşlanıyor.

Bilim insanları, mikro-akışkanlar ve bilgisayar modellemeleri gibi teknikleri kullanarak, nükleolusta (çekirdekçik) yaşanan kademeli düşüş nedeniyle maya hücrelerinin yarısının yaşlandığını öğrendi.

Bununla birlikte, diğer yarısının da, bir hücrenin enerjisini üreten mitokondrilerdeki fonksiyon bozukluğu nedeniyle yaşlandığını gördü.

Çalışmada yer alan uzmanlardan Nan Hao, bu sonuçların, bazı modern bilimsel teknikler veya bazı genetik ve kimyasal tedaviler kullanılması yoluyla hücre çekirdeği ve mitokondriyi manipüle ederek insanların yaşlanmasını geciktirmelerine yardımcı olabileceğini söyledi.

Bu sonuçları doğrulamak için diğer organizmalar ve daha sonra da insanlarda test etmeyi planladıklarını söyleyen Hao, “Yaşlanma birçok hastalıkla ilişkilidir. Bu nedenle yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olabilirsek veya ömrü uzatmaya yardımcı olabilirsek, bu toplum için çok faydalı olacak” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)