BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYaşam süresini 10 yıl daha uzatmanın sırrı----

Yaşam süresini 10 yıl daha uzatmanın sırrı

Yaşam süresini 10 yıl daha uzatmanın sırrı
24 Şubat 2022 - 09:04 www.finansgundem.com

Yapılan bir araştırmaya göre, 20 yaşından itibaren vücuduna ve bünyesine uygun bir diyete geçen kişinin yaşam süresi 10 yıldan fazla artıyor.

Beslenme tarzı ve düzeni, aslında tahmin ettiğimizden çok daha büyük önem taşıyor. Dünya genelinde, beslenme nedenli risk faktörlerinin yılda 11 milyon ölüme neden açtığı tahmin ediliyor.

Yapılan son araştırmaya göre, 20 yaşından itibaren uygun bir diyete geçen kişinin i, yaşam süresinin 10 yıldan fazla artacağı tahmin ediliyor. 60 yaşından sonra uygun bir diyet uygulamak ise 8 yıla kadar yaşam süresini uzatabiliyor.

Uzmanlar, diyete sadece kilo verme odaklı bakılmaması gerektiğinin altını çizerken araştırma sonuçlarına göre yaşam süresinde en büyük kazanım daha fazla baklagiller, tam tahıllar, kuruyemişler ve daha az kırmızı et ekleyerek elde edilmiş.

Beslenme modelinin yaşam tarzı haline gelmesi ise önemli. Çünkü, sağlıklı bir diyet, kilo kaybının yanı sıra, kalp krizi, tip 2 diyabet, beyin sağlığı ve erken ölümü engellemeye karşı koruyu bir role sahip.

Uzun ve sağlıklı yaşamanın sırları açıklandı

 

Hangi vitamin hangi yiyecekte bulunur? İşte sağlıklı yaşamın formülü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)