BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYasa dışı kumar oynayan savcı istifa etti----

Yasa dışı kumar oynayan savcı istifa etti

Yasa dışı kumar oynayan savcı istifa etti
21 Mayıs 2020 - 23:27 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin yakın bir müttefiki olarak görülen Tokyo yüksek savcılık Dairesi Başkanı Hiromu Kurokawa OHAL sırasında kumar oynadığının ortaya çıkması üzerine istifa etti

Tokyo yüksek savcılık Dairesi Başkanı Hiromu Kurokawa, Kovid-19 nedeniyle ülkede ilan edilen olağanüstü hal sırasında (mahjong) kumar oynadığı ortaya çıkınca istifa etti.

Adalet Bakanı Masako Mori gazetecilere verdiği demeçte Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin yakın bir müttefiki olarak görülen savcının, olağanüstü halin geçerli olduğu mayıs ayında iki kez kumar oynadığını itiraf ettiğini belirterek, istifanın ise cuma günü kabine tarafından onaylanacağını dile getirdi.

Mori ayrıca konuyla ilgili olarak "gerçekten üzücü" ifadelerini kullandı.

Kumar Japonya'da bazı istisnalar dışında yasa dışı.

Abe'nin kabinesi ocak ayında Kurokawa'nın 63 olan emeklilik yaşını doldurmasına rağmen, görevde kalması için oy kullanmış, muhalefet ise yapılan değişikliği "Kurokawa'yı kayırma" sözleriyle eleştirmişti.

Japonya'da 39 eyalette OHAL kaldırıldı

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Covid-19 karşı yürürlükteki olağanüstü hal (OHAL) şartlarının 39 eyalette kaldırıldığını açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)