BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYAŞ çalışmaları Kara Kuvvetleri'nde----

YAŞ çalışmaları Kara Kuvvetleri'nde

YAŞ çalışmaları Kara Kuvvetleri'nde
23 Temmuz 2016 - 07:52 www.finansgundem.com

Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi bir hafta öne çekilerek erken toplanacağına ilişkin, askeri kaynaklardan da bilgi geldi.

YAŞ’ın erkene alınmasını Genelkurmay’ın istediği, resmi olarak netleşmese de toplantının 27-29 Temmuz’da yapılabileceği belirtildi. 

YAŞ’ta bu yılki atamaların nasıl şekilleneceği merak ediliyor. Uğur Ergan'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, Şura üyelerinin önüne gelecek olan dosyalarla ilgili hazırlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Personel Başkanı Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk başkanlığında bir heyet yürütüyor. Tümgeneral Gençtürk de darbeciler tarafından derdest edilip Akıncı Hava Üssü’ne götürülen komutanlar arasında yer almıştı.

‘DARBECİLER’ HAZIRLAMIŞTI

Darbe girişimi öncesi Şura’da durumları görüşülecek dosyaları, darbecilikten tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu ile Genelkurmay Personel Plan Yönetim Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç hazırlamıştı. Yeni heyetin ise bunlardan, çoğunun darbe girişimine katıldığı anlaşılan çok sayıda askerin dosyasını ayıkladığı öğrenildi. Özellikle tuğgeneral ve kurmay albay rütbesindeki personel için her türlü istihbarat çalışması yapılıyor.

TSK SİL BAŞTAN

Toplam 358 general ve amiral olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) 124 general ve amiralin darbeci şüphesiyle gözaltına alınmaları veya tutuklanmaları nedeniyle bu yılki Şura’da, ordu yapılanmasında oluşan büyük bir boşluk doldurulacak. Bir kaynak, “TSK, yeniden yapılanacak” dedi.

Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a gelip korunmasında önemli rol oynayan 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın daha üst düzey bir göreve getirilebileceği ileri sürülüyor. Kulislerde Genelkurmay Başkanı dahil tüm kuvvet komutanlarının değişeceği iddiaları da seslendiriliyor. Rahatsızlığı nedeniyle GATA’da tedavi altında olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi bu yıl emekliye sevk edilecek. Yerine Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in geleceği öne sürülüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak da Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin adı geçiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)