BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYarıyıl tatili öncesi boş otel kalmadı----

Yarıyıl tatili öncesi boş otel kalmadı

Yarıyıl tatili öncesi boş otel kalmadı
15 Ocak 2018 - 08:21 www.finansgundem.com

Yarıyıl tatili turizm sektörüne büyük canlılık getirdi. Aileler erken rezervasyonla otelleri doldurdu.

Turizm sektörü, yeni yılda yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyor. Okulların 15 günlük yarıyıl tatiline girmesini fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar; erken rezervasyonla şimdiden otelleri doldurdu. Sektördeki hareketlilikten memnun olan turizmciler, birçok otelde yer kalmadığını belirterek; doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaştığını ifade ediyor.

Yarıyıl tatili öncesi otel doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı. Bazı otellerde ise yer kalmadı. Yaklaşık 17,5 milyon öğrencinin bulunduğu Türkiye’de öğrenciler ve veliler dört gözle sömestr tatilini bekliyor. Öğrenciler önümüzdeki cuma (19 Ocak) günü karnelerini alacak. 15 gün sürecek olan tatil 2 Şubat'ta sona erecek. Tatilini fırsata çevirerek; avantaja dönüştürmek isteyen vatandaşlar erken rezervasyonla otelleri doldurdu. Alanda yaşanan bu hareketlilik, sektör temsilcilerinin de yüzünü güldürdü. Yetkililer; yarıyıl tatilinin turizme olan etkisine ilişkin olarak, otel doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını ifade ederek sektörün yeni yılda da rekor kıracağını ifade ediyor. Temsilciler tatilin sektöre 4 milyarlık bir katkı sağlayacağını öngörüyor.

TURİZMDE YENİ REKOR KIRILACAK

Sömestr tatillerinin sektör için çok önemli olduğuna dikkati çeken Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Kışın popüler olan destinasyonlar var. İnsanlar mutlaka tatile çıkacaklar” diye konuştu. Kayak ve kaplıca merkezlerinde çok yoğun bir hareketlilik olacağını belirten Ayık, “Şimdiden bazı otellerde yer kalmadı. Bütün tesislerin yüzde 100’e yakın oranlarda dolmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Kış turizminin geçen yıla göre çok daha hareketli seyrettiğini ifade eden Ayık, spor turizmi ile ilgilide ayrıca bir hareketliliğin söz konusu olduğu bilgisini paylaştı. Rezervasyonlarda artışların sürdüğümü belirten Ayık, geçen yıl turizm sektöründe rekor kırdıklarını, bu yıl içinde bu rekoru yenilemeyi hedeflediklerini paylaştı.

REZERVASYONLAR ERKENDEN YAPILDI

Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ise; sömestr için rezervasyonların sonbaharda başladığını hatırlatarak; “Sömestr bir tek bizde değil, bütün kayak merkezlerindeki oteller açısından full geçer. O nedenle misafirler açıkta kalmamak için rezervasyonlarını çok önceden yaptılar. Şu anda tüm otellerimiz dolmak üzere. Bu hafta içinde otellerimizin yüzde 100 doluluğa ulaşacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

YURT DIŞINDAN İLGİ ARTTI

Bu sene ilk defa Moskova-Kayseri uçuşlarıyla Rusya pazarından misafir getirdikleri bilgisini de paylaşan Cıngı şunları söyledi: “Özellikle son 2-3 yıldır ağırlıklı tanıtım çalışmaları neticesinde artık yurt dışından gelişler hızlandı. Özellikle paket turizmiyle Rusya’dan çok iyi sonuçlar alıyoruz. Onun dışında dünyanın muhtelif yerlerinden ailesiyle veya arkadaş gruplarıyla gelen çok sayıda misafirlerimiz oluyor.” Geçtiğimiz yıl Erciyes’e kayak için gelen turist sayısının 2 milyon olduğunu anlatan Cıngı, “Biz yüzde 10’luk bir artış hedefi koymuştuk. Aralık ayındaki yoğunluğa baktığımızda inşallah bu hedefimizi yakalayacağız” dedi.

ERCİYES'TE BU YIL HEDEF2,5 MİLYON TURİST

Kendileri açısından önemli olan kayak için gelen turist oranın olduğunu aktaran Cıngı, “Erciyes’e gelen 2 milyon insandan ortalama 150 bini kayak yapıyor. Dolayısıyla bizim hedefimiz kayakçı sayısını arttırmak. Özellikle şehir dışından gelen misafirler kayak maksadıyla geliyorlar. İnşallah kayakçı sayısını da bu yıl yüzde 25 arttıracağız” şeklinde konuştu. Göstergelerin şu anda bunu desteklediğine dikkati çeken Cıngı şunları kaydetti: “Yurt dışından gelen misafirler de bu oranı arttırıyor. Bu yıl toplamda 2,5 milyon civarında ziyaretçi yakalarsak hedeflerimize ulaşmış olacağız. 250 bin kadar da kayakçı turist istiyoruz.”

OTELLERDE YER KALMADI

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal da, sömestr tatili için taleplerin çok yüksek olduğunun altını çizerek; “Öncellikle kış bölgeleri ve kayak merkezlerinde, kış tatili yapılacak otellerde yer kalmadı. Doluluk oranları oldukça yüksek. Bu tatili yurt içi ve yurt dışı olarak değerIendirmek gerekiyor. Yakın yurt dışı bölgelerine de yoğun ilgi var” diye konuştu.

4 MİLYAR LİRALIK KATKI

Prontotour Başkanı Ali Onaran, şu anda özellikle kayak merkezlerinde yer kalmadığını bildirerek, “Bu yıl sömestr için Antalya, özellikle de Ege tarafları daha fazla ilgi görüyor. Kültür turizminde ise; Kapadokya çok öne çıkan bölgelerden bir tanesi. Doğu Karadeniz geçen yıla nazaran yaklaşık yüzde 25 civarında daha fazla satılan yerler arasında” bilgisini paylaştı. Onaran, sömestr tatilinin çok sayıda turistle birlikte sektöre 4 milyar liralık katkı sağlayacağını ifade etti. (Yeni Şafak)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)