BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYarısı hemen, yarısı 2 taksitte----

Yarısı hemen, yarısı 2 taksitte

Yarısı hemen, yarısı 2 taksitte
21 Şubat 2013 - 16:02 www.finansgundem.com

Libya, Türk müteahhitlerinin milyarlarca dolarlık alacağını ödeyecek, ancak bir şartı var: Libya'ya dönüp yatırıma devam edecekler

Libya’da iç savaşın ardından 1.5 yıldır hakediş ödemelerini bekleyen Türk müteahhitlerine iyi haber, Libya Başbakanı Ali Zeydan’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la buluştuğu Türkiye temaslarından geldi. Mithat Yurdakul’un Milliyet’teki haberine göre varılan mutabakat gereği Libya’ya dönüp yatırımlarına devam eden Türk şirketler, 1 milyar doları aşan hakedişlerinin yarısını hemen alabilecek. Alacakların yarısı ise taksite bağlanacak. Türk şirketlerinin iç savaş nedeniyle uğradıkları 1.5 milyar dolara yaklaşan zarar konusunda ise net bir adım atılamadı.
Libya Başbakanı Zeydan, müteahhit hakedişlerinin yarısını hemen ödeyeceklerini, yarısını ise 2 taksitte ödeyeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Şirket işe başladıktan sonra bu ödemeler yapılacaktır. Bazı Türk şirketleri savaş nedeniyle zarar gördü. Bu ziyanları ödemek istiyoruz. Libya bir savaş dönemi geçirmiştir. Bu sadece Türk şirketlerinin değil, bütün ülkeleri ilgilendiren bir konu. Bu konuda çalışmalar yürütülüyor. Zarar ziyan için mekanizma oluşturmalıyız.”
Libya Başbakanı Ali Zeydan ile bir araya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk müteahhitlerinin iç savaşta Libya’dan en son çıkan müteahhit grubu olduğunu vurguladı. Çağlayan, dünya çapında 28 milyarlık iş yapan Türk taahhüt sektöründe Libya’nın 3. büyük müşteri olduğunu vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)