BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriYarım milyarlık borca girdiler----

Yarım milyarlık borca girdiler

Yarım milyarlık borca girdiler
14 Ağustos 2013 - 02:25 www.finansgundem.com

4 büyükler transfer döneminde imza attıkları sözleşmelerle haftasonu başlayacak yeni sezona 188.6 milyon Euro’luk (482 milyon TL) borçla giriyor

905 milyon Euro’luk kadro değeri ile Avrupa’nın en değerli 7’nci ligi olan Spor Toto Süper Ligi’nde yeni sezon bu hafta sonu başlıyor. Türk futbolunun lokotomifi olan dört büyükler, her yıl olduğu gibi bu yıl da, şimdiye kadar imza attıkları tranferler sözleşmeleri ile büyük borçların altına girdi. Hürriyet'in haberine göre Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor bu yıl sözleşme imzaladıkları futbolcu ve hocalara sözleşme süreleri boyunca toplam 188.6 milyon Euro (482.8 milyon TL) ödeyecek.
UEFA’YA RAĞMEN FB
Şampiyonlar ligi ön eleme turunda Arsenal ile eşleşen ve CAS’ın vereceği karara kilitlenen Fenerbahçe, özellikle Emenike ve Alper Potuk ile transferde şimdiye kadar en fazla borcun altına giren kulüp oldu. Bu yıl yabancı sınırlaması nedeniyle kısmen frene basan Galatasaray, 2 sezondur kiralık oynayan  Melo’yu kadrosuna katarken, stopere Chedjou’ye transfer etti. Cimbom ayrıca kiralık oynayan Umut Bulut’un da bonservisini aldı. Geçen sezonu ‘feda’ yılı ilan eden Beşiktaş ise, bu yıl 39.2 milyon Euro’luk borcun altına imza attı. Teknik direktörlüğe Bilic’i getiren Kartal, 12 futbolcuyla sözleşme imzaladı.
80.3 milyon Euro
Geçen yıl şampiyonluğu yine ezeli rakibi Galatasaraya kaptıran Fenerbahçe, transferde agresif bir politika izledi. Aykut Kocaman’ın yerine teknik direktörlüğü Ersun Yanal getirilirken, transfer edilen 5 futbolcu için 29.3 milyon Euro bonservis ödendi. Fener, Emenike için 13 milyon Euro bonservis bedeli öderken, futbolcunun 4 yıllık maliyeti ise 9.8 milyon Euro oldu. Emenike’nin bonservis dahil toplam maliyeti 22.8 milyon Euro’ya ulaştı. Eskişehir’e 6 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli ödenerek alınan Alper Potuk’a da 5 yılda 8 milyon Euro ödenecek. Potuk’un toplam maliyeti 14 milyon 250 bin Euro. Volkan Demirel’e 4 yılda 10 milyon Euro ödeyecek olan Fenerbahçe, Kadlec ve Alves için 10 milyon Euro borservis bedeli ödedi. 3 yıllık toplam maliyeti 13.6 milyon Euro oldu.
48.2 milyon Euro
Yedi futbolcuyla sözleşme imzalayan Cimbom, üç futbolcuya 12.8 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. 7 futbolcuya, sözleşme süreli boyunca ödenecek garanti para ise 35.5 milyon Euro olarak belirlendi. Cimbom bu yıl stoper olarak tranfer ettiği Chedjou için 6.3 milyon Euro bonservis ödedi. Futbolcuya 4 yıl için ödenecek garanti para 8.8 milyon Euro oldu. chedjou ayrıca 200 bin Euro da imza parası aldı. Bu futbolcunun Cimbom’a toplam maliyeti 16.3 milyon Euro oldu. Galatasaray, iki sezondur kiralık oynayan Melo’nun bonservisiyle alındı. Melo için Juventus’a 3 milyon 750 bin Euro borservis bedeli ödendi, Futbolcuya da 3 yıl içinde 9.3 milyon Euro garanti para ödenecek. Geçen yıl kiralık oynayan Umut Bulut için de 7 milyon 250 bin Euro garant para verilecek.
39.2 milyon Euro
Kartal, yeni hocası Biliç dahil 13 sözleşmenin altına imza attı. 5 futbolcu için 10.1 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Kartal, 29.2 milyon Euro’luk ödemeyi de garanti etti. Trabzonspor’un kalecisi Tolga Zengin’i tranfer eden eden Beşiktaş, oyuncu için kulübüne 2 milyon 750 bin Euro ödedi. Futbolcuya da 3 sezon için 3 milyon 750 bin Euro garanti para verildi. Kartal yeni hocası Bilic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Hocaya bu süre içinde 4.8 milyon Euro garanti para verilecek. Borsenvisi için 1 milyon 650 bin Euro ödenen Ömer Şişmanoğlu da 4 yıllık sözleşme süresi boyunca 3 milyon 450 bin Euro garanti para alacak. Fenerbahçe’den transfer edilen Sezer Öztürk için 1.5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi. Öztürk’e ise 3 yıly için 3 milyon Euro garanti para verilecek.
20.8 milyon Euro
GENEL kurulda yeni yönetimin iş başına geldiği Trabzonspor, bu yıl tranferde önemli oyunculara imza attırdı. Dünya yıldızları Maluda’yı kadrosuna katan Trabzonspor, futbolcuya  2 yılda 5 milyon Euro ödeyecek. Karadeniz Fırtınası 3 yıllık sözleşme imzaladığı Bonsingwa’ya da 5.9 milyon Euro garanti para ödeyecek. Gençlerbirliği’nden tranfer edilen Aykut demir için kulübüne 2.9 milyon Euro bonservis ödenirken, futbolcuya da 5 yıllık sözleşme süreci boyunca 5.9 milyon Euro ödenecek. Trabzonspor ayrıca Batuhan Karadenizv e Kadir Keleş’i de bu yıl kadrosuna kattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)