BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYargıtay’ın o kararı virüs krizinde kiracılar için emsal olur mu----

Yargıtay’ın o kararı virüs krizinde kiracılar için emsal olur mu

Yargıtay’ın o kararı virüs krizinde kiracılar için emsal olur mu
21 Nisan 2020 - 10:23 www.finansgundem.com

Doç. Dr. Umut Yeniocak, 2011 yılında yaşanan Van Depremi’nden sonra verilen bir yargı kararının, bugün birçok kira probleminin çözümü bakımından emsal teşkil edebileceği görüşünde.

Korona virüs salgını sebebiyle alınan önlemler ve ticari hayatın önemli ölçüde aksaması, kira ilişkilerinde de önemli sorunlar ortaya çıkardı. Önümüzdeki günlerde bu sorunların önemli bir kısmı mahkemelere taşınabilir. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak, 2011 yılında yaşanan Van Depremi’nden sonra verilen bir yargı kararının, bugün birçok kira probleminin çözümü bakımından emsal teşkil edebileceği görüşünde.

Bugünlerde yaşanan kira ilişkilerindeki sorunlar konusunda hakimlerin karar vermekte zorlanacağını öne süren Umut Yeniocak “Çünkü hukuken bütün kira sözleşmelerini kapsayacak tek bir çözüm yöntemi sunulamaz. Her sözleşme ilişkisinin kendi özel koşulları değerlendirilerek sonuca varılmalıdır. Kira problemlerinin çözümü bakımından, geçmişte yaşanan benzer mücbir sebep süreçlerinde kira sözleşmeleriyle ilgili verilen yargı kararlarından faydalanmak gerekir” dedi.

Salgın döneminde sanayi sektörü ne yapmalı?

Özellikle Van Depremi’nden sonra verilen bir yargı kararının, bugün birçok kira probleminin çözümü bakımından emsal teşkil edeceğinin altını çizen Yeniocak şöyle konuştu: "Van depreminden hemen önce, bir işyeri için yüksek bedelli bir kira sözleşmesi imzalayan kiracı, depremden sonra şehirdeki ticari hayatın durma noktasına gelmesi gerekçesiyle, kira bedelinin indirilmesi için mahkemeye başvurması üzerine Yargıtay, kiracının, deprem sonrası şehirdeki ticari hayatın olağanüstü biçimde yavaşladığı yönündeki iddiaları hakkında bilirkişi raporu alınması gerektiğini, gerçekten bu iddialar doğruysa, kira bedelinde bir miktar indirim yapılması gerektiği yönünde karar vermiştir. Benzer başka kararlar da var.”

New York'ta salgında zorunlu çalışanlara yüzde 50 prim planı

DURUMUNUZU VE İNDİRİM TALEBİNİZİ KONUT YA DA İŞ YERİ SAHİBİNİZE YAZILI OLARAK BİLDİRİN!

Kovid-19 salgını sebebiyle alınan önlemler ve ticari hayatın olağanüstü bir sürece girdiği bugünlerde, zor durumda kalan kiracıların benzer bir savunmayla, bu süreç boyunca kira bedellerinin indirilmesini talep etme imkânlarının olduğunu vurgulayan Yeniocak, yaşadıkları durumu ve indirim taleplerini zaman geçirmeden iş yeri ya da konut sahiplerine yazılı olarak bildirmeleri gerektiğini belirtiyor. Talebin kabul edilmemesi durumunda ise mahkemeye gidilmesi halinde konuya yargının çözüm bulacağını söylüyor. 

Altun: Bayram sonrası için umutluyuz

ABD'deki eyaletler Kovid-19 tedbirlerini hafifletmeye hazırlanıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)