BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporYargıtay'dan Fenerbahçe bombası----

Yargıtay'dan Fenerbahçe bombası

Yargıtay'dan Fenerbahçe bombası
04 Mart 2014 - 10:59 www.finansgundem.com

​Yargıtay Fenerbahçe'nin şike dosyasıyla ilgili olarak flaş bir gelişmeye imza attı

Yargıtay kulislerinde sabah saatlerinden itibaren 'Fenerbahçe hareketliliği' yaşanıyor. Kulislere ilk olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fenerbahçe’nin şike dosyasını 'yeniden incelemeye aldığı' haberleri düştü. Ancak daha sonra Anadolu Ajansı'ndan geçen haberde Başsavcılığın, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin aldığı kararla ilgili incelemesinin sürdüğü bunun dışında yeni ya da yeniden bir çalışma başlatmadığı belirtildi.  

 Sabah saatlerinde ilk gelen haberlere göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Davası'nda yeni bir inceleme başlatmıştı. Bu haber gündemi bir anda hareketlendirdi. Hatta Aziz Yıldırım'ın infazının duracağı da iddia edildi. Ancak daha sonra Anadolu Ajansı'nda geçen bir başka haberde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Yargıtay 5. Dairesinin verdiği karar hakkında sanıkların itirazı sonrasında normal incelemesinin devam ettirdiği ve yeni inceleme başlatmadığı belirtildi.

İŞTE AA'NIN GEÇTİĞİ HABER

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında örgüt suçundan verilen hapis cezaları ile Aziz Yıldırım'a birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezalarını onamıştı. Daire kararı, incelenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Başsavcılık, Daire kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemesini sürdürüyor. Başsavcılığın, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararına karşı yapacağı aleyhe itiraz süresi doldu. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 308. maddesi gereği, Başsavcılığın sanıkların lehine yapacağı itirazlarda ise süre sınırlaması bulunmuyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların lehine yapılan itirazlarla ilgili dilekçeleri incelemeye devam ediyor. Gelen itiraz dilekçelerinin sayısının fazla olması nedeniyle tüm dilekçeleri toplamak isteyen Başsavcılık, itirazlar tamamlandığında veya sayısı azaldığında dosyayla ilgili çalışmasını tamamlamayı planlıyor.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Daire kararına itiraz etmezse dosyayı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek. Mahkeme, infaz işlemlerini tamamlayıp dosyayı İnfaz Savcılığına ulaştıracak. İnfaz Savcılığı, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için infaz süresi hesaplayarak, gerekenler için yakalama kararı çıkaracak.
Başsavcılık, sanıkların lehine itiraz ederse dosya Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gidecek.

AZİZ YILDIRIM CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Yargıtay'daki gelişme sonrasında Hürriyet'e açıklama yapan Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede şunları söyledi; "Davanın zaten buraya kadar gelmemesi gerekirdi. Hukuksuz delillerin toplandığı, bir çok hatanın yapıldığı bir dava bu. Yargılaması gereken mahkeme de yargılamadı Fenerbahçe'yi.  Bu davaya dışarıdan bir çok elin değdiği zaten herkesin malumuydu. Bu davadaki hukuksuzluklar zaten bir gün ortaya çıkacak ve dava yeniden görülecekti. Ama o gün bu gün mü onu bilmiyorum."


AZİZ YILDIRIM'IN İNFAZI DURABİLİR

Hürriyet'e konu hakkında değerlendirmelerde bulunan bir diğer isim İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Mumammer Menekşe ise, Başsavcılığın incelemesi sonucunda şayet sanıkların lehine bir karar çıkarsa infazı olanların infazının durabileceğini belirtti. Buna göre Aziz Yıldırım hapishaneye tekrar dönmeyebilir. İşte menekşe'nin Hürriyet'e yaptığı açıklama; "Bu kararın teyidini henüz alamadık ama böyle bir durum olursa çok sanıklı bir mahkemede gerekçenin büyük önemi olacak. Bu kararın gerekçesi eğer tape dinlemeleri olursa bu tüm sanıkları ilgilendirir. En önemlisi infazı olanların infazını durdurur."

HİSSELERDE HIZLI HAREKET

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Fenerbahçe’nin şike dosyasını, sanıkların yaptığı itirazlar üzerine yeniden inceleme kararı borsada Fenerbahçe hisselerini uçurdu.

Fenerbahçe hisseleri güne 30 liradan başlarken Yargıtay kararının ardından hisseler dakikalar içinde uçuşa geçti. Yüzde 8,78 yükselen Fenerbahçe hisseleri 32,20 liraya yükseldi. Fenerbahçe hisseleri şu dakikalarda günlük 8,45 artışla 32,10 liradan seyrediyor.

Fenerbahçe hisselerinin bugünkü tavan fiyatı 32,90 lira seviyesinde. Fenerbahçe hisseleri tavan fiyatına çok yakın seyrediyor.

Fenerbahçe'nin piyasa değeri de bu yükselişin ardından 800 milyon TL'nin üstüne çıktı.  
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)