BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYargıtay tarihinde bir ilk----

Yargıtay tarihinde bir ilk

Yargıtay tarihinde bir ilk
28 Şubat 2013 - 19:37 www.finansgundem.com

Yargıtay'da dosyaların fiziki olarak gönderilmesi uygulamasının sona erdirilmesinde ilk adım atıldı

İlk kez bir dosyanın tüm işlemleri UYAP sistemi üzerinden gerçekleştirildi.
Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği bir kararın temyiz edilmesi üzerine dosya, elektronik ortamda Yargıtay'a gönderildi.
Yargıtay'da incelenen dosya, tekrar elektronik ortamda yerel mahkemeye ulaştırıldı. Böylece dosyanın geliş gidişi için ödenen posta ücretinden tasarruf edilirken, zaman ve emek kaybının da önüne geçildi. Dosyanın incelenmesi için birimler arasında taşınmasına gerek kalmazken, dosyanın tüm aşamaları elektronik ortamda kayıt altında tutularak, belgelerin kaybolması riski ortadan kaldırılmış oldu.
Dosyanın Yargıtay'daki kayıt, incelenmek üzere dağıtımı gibi işlemleri elektronik ortamda, otomatik, şeffaf ve hızlı şekilde gerçekleştirilmesi sağlandı.
Dosyaların saklanmasıyla ilgili fiziki olarak sıkıntı yaşanan ve arşivleri farklı yerlerde bulunan Yargıtay'da uygulamanın yaygınlaştırılması ve en kısa sürede tüm dosyaların elektronik ortamda transferinin sağlanması planlanıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)