BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYardım paketleri Afganistan'a teslim edildi----

Yardım paketleri Afganistan'a teslim edildi

Yardım paketleri Afganistan'a teslim edildi
21 Şubat 2022 - 14:32 www.finansgundem.com

AFAD koordinasyonunda Türkiye'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle temin edilen yardım malzemesini taşıyan "İyilik Treni"nin tıbbi yardım paketleri, Taliban geçici hükümetinin Sağlık Bakanlığına teslim edildi.

Kabil'de düzenlenen törene Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Müsteşarı Emre Manav, Taliban geçici hükümetinin Sağlık Bakanı Yardımcısı Habibullah Ahunzade ve Kabil'de bazı Türk kurumların temsilcileri katıldı. Törende konuşan Manav, Türkiye'den Afganistan'a gönderilen "İyilik Treni"nin içerisinde çok çeşitli yardım malzemelerinin bulunduğunu belirterek, bu yardımları ülkenin 34 vilayetine ulaştıracaklarını ve Afganistan'ın her köşesindeki halka yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu yardımların bir kısmını da ilgili bakanlık olan Sağlık Bakanlığına aktarmak istediklerini belirten Manav, böylece sağlık kuruluşlarında kullanılmak üzere yatak, koruyucu malzeme dahil tıbbi destek malzemesini de bu bakanlığa teslim ettiklerini aktardı.

Taliban geçici hükümetinin Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahunzade ise Türkiye'nin daha önce de farklı alanlarda Afganistan'a yardımda bulunduğunu ve bu yardımların devam ettirilmesini istediklerinin altını çizdi. Ahunzade, "Türkiye'nin özellikle Kovid-19 hastaları ve uyuşturucu bağımlılarının tedavisi konusunda destek vermesini istiyoruz. Türkiye Müslüman ve dost ülke olduğu için başka ülkelerden daha fazla desteğini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara'dan 27 Ocak'ta yola çıkan ve 750 ton insani yardım malzemesi taşıyan İyilik Treni, 7 Şubat'ta Türkmenistan sınırındaki Turgundi Sınır Kapısı üzerinden Afganistan'a giriş yapmıştı. Yardım paketlerinde gıda, kışlık giyim, tıbbi malzeme, tekerlekli sandalye, oyuncak ve sağlık malzemeleri bulunuyor.

İngiltere'den Afganistan'a mali destek

 

Taliban’ın keskin nişancısı Afganistan’da belediye başkanı oldu

 

'ABD’nin Afganistan'a müdahalesi daha çok terörist doğurdu'

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)