BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYardım kampanyasına CHP’den tepki geldi----

Yardım kampanyasına CHP’den tepki geldi

Yardım kampanyasına CHP’den tepki geldi
14 Ağustos 2021 - 07:40 www.finansgundem.com

Orman yangınları ve sel felaketleri nedeniyle yardım kampanyası başlatılmasını öngören ve bu konuda koordinasyon yetkisini AFAD’a veren Cumhurbaşkanı kararına tepki gösteren CHP’li Torun, ‘destek yerine IBAN gönderen iktidarın çürüdüğünü’ savundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, orman ve sel felaketleri nedeniyle yardım kampanyası başlatılmasını öngören ve bu konuda koordinasyon yetkisini AFAD’a veren Cumhurbaşkanı kararına tepki gösterdi. Torun, “Erdoğan, afet yerinde bile partizanlık yapmanın derdine düşmüştür. Feriştahınız da gelse, belediyelerimizin yardımlarına engel olamayacaksınız. Mültecilere 40 milyar dolar harcamakla övünen ancak can derdindeki vatandaşa destek yerine IBAN gönderen bir iktidar artık tek kelimeyle çürümüştür” dedi.

Torun, yaptığı açıklamada CHP’li belediyelerin sel bölgelerine yönelik yardımlarını açıkladı ve Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’nı değerlendirdi. Torun özetle şunları kaydetti:

“Belediyelerimiz, bölgeden gelen talepleri karşılamak için seferber oldu. Şu an itibarıyla; sel bölgelerine, 107 araç ve 214 personel desteği gönderildi. Bunun yanında; 15 tır su, 10 bin gıda kolisi, 50 bin ekmek, onlarca jeneratör, binlerce kıyafet ve temizlik malzemesi bölgeye ulaştırıldı.

Siz niye varsınız?

Üzülerek ifade ediyorum ki vatandaşın destek beklediği bu iktidar, vatandaştan para isteyecek kadar aciz hale gelmiştir. Mültecilere 40 milyar dolar harcamakla övünen, ancak can derdindeki vatandaşa destek yerine IBAN gönderen bir iktidar artık tek kelimeyle çürümüştür. Vatandaş kendi sorununu kendi parasıyla çözecekse siz niye varsınız? Topladığınız vergileri nereye harcadınız? Milletin parasını kimlere yedirdiniz ki şimdi çıkmış vatandaştan para istiyorsunuz?

Belediyelerin yetkisi alındı

Resmi Gazete’deki kararla, Erdoğan sadece halka IBAN vermekle kalmadı. 3 Şubat 2021’de yine Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, depremler sonrasında yardım kampanyası başlatma yetkisi AFAD’a verilmişti. Erdoğan şimdi, yangın ve sellerden sonra insani yardım kampanyalarını koordine etme yetkisini de AFAD’a, yani kendisine aktardı. Belediyelerin yardım hesabı açması engellendi, yardımların da AFAD’a aktarılması istendi. Bunun anlamı şudur; belediyelerin nakdi yardım toplama ve dağıtma yetkisi elinden alınmıştır. Yani Erdoğan, afet yerinde bile partizanlık yapmanın derdine düşmüştür. Çünkü iktidarın siyasi hırsı, artık gözünü de kör etmiştir. Erdoğan’a sesleniyorum; feriştahınız da gelse, belediyelerimizin yardımlarına engel olamadınız, olamayacaksınız. Bu bir vesayetçi anlayıştır ve biz bu vesayetçi anlayışa asla pabuç bırakmayacağız.” (milliyet.com.tr)

Afetlerden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)