BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYaralı depremzedeler, helikopterle Adana'ya sevk ediliyor----

Yaralı depremzedeler, helikopterle Adana'ya sevk ediliyor

Yaralı depremzedeler, helikopterle Adana'ya sevk ediliyor
11 Şubat 2023 - 10:10 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralananlar, helikopterle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınıyor.

Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralananların helikopterlerle 24 saat esasına göre taşındığını ve tedavilerinin Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürdüğünü bildirdi.

Nacar, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm kamu personelinin depremzedelere yardım için seferber olduğunu, hastane görevlilerinin hiçbir talimat beklemeden görevlerinin başına geldiğini söyledi.

Personelin yorulmadan çalışmaya devam ettiğini anlatan Nacar, devletin tüm imkanlarının deprem bölgeleri ve depremzedeler için kullanıldığını kaydetti.

Yaralı depremzedeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterlerin, hastanenin üstündeki heliporta iniş yaptığını aktaran Nacar, "Hastaların helikopterle taşınması her şeyden önce zamanla yarıştaki en büyük gücümüz. Şu anda zamanla yarış halindeyiz. Devletimizin bütün imkanları bu depreme kanalize edilmiş durumda. Heliportumuz dünya standartlarında ve günde ortalama 40'ın üzerinde sorti yapılıyor. Her helikopter 6-7 hasta getirebiliyor. Bu sayede insan kaynağını çok kontrollü kullanabiliyoruz." dedi.

Nacar, profesyonel ekiplerce önce acil servise alınan hastaların, ilk müdahalenin ardından ilgili servise götürüldüğünü dile getirdi.

Hava yolunun yanı sıra kara yoluyla yaralıların getirildiğine işaret eden Nacar, tam kapasite çalışan 1600 yataklı hastanede yaklaşık 6 bin personelin görev aldığını bildirdi.

İskenderun Limanı'ndan 73 hasta daha nakledildi

32 depremzede İstanbul'a getirildi

Kahramanmaraş'ta 4,2'lik artçı deprem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)