BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYapılandırmada yeni süre uzatımı yasal olarak mümkün değil----

Yapılandırmada yeni süre uzatımı yasal olarak mümkün değil

Yapılandırmada yeni süre uzatımı yasal olarak mümkün değil
27 Eylül 2021 - 10:10 www.finansgundem.com

7326 sayılı kanundan yararlanarak kamuya olan borçlarını ödemek isteyenler için verilen başvuru süresi 30 Eylül'de dolacak.

7326 sayılı kanundan yararlanarak kamuya olan borçlarını ödemek isteyenler için verilen başvuru süresi 4 gün sonra 30 Eylül Perşembe günü dolacak.

Edinilen bilgilere göre, şu ana kadar 4 milyon 769 bin mükellefin, 119 milyar 266 milyon liralık borcu yapılandırıldı. Şu ana kadar 9 milyar 405 milyon liralık da tahsilat gerçekleştirildi.

9 Haziran 2021 Çarşamba günü Resmi Gazete’de yayınlanan, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7326 sayılı Kanunun hükümlerinden yararlanmak için başvuru ve ilk taksit ödeme süresi Cumhurbaşkanı kararı ile 1 ay uzatılmış ve son başvuru tarihi 30 Eylül 2021 olarak belirlenmişti. İlk taksit ödemesi ise 1 Kasım Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.

Dünya'dan Hüseyi̇n Gökçe'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kanunda kendisine verilen 1 defalık süre uzatımı yetkisini kullandığı için, 7326 sayılı kanunda yeni bir süre uzatımı yasal olarak mümkün değil.

Kanundan yararlanmak için başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr veya e-devlet www.turkiye.gov.tr üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla da yapılabiliyor.

Yetkililer, başvuru için son günün beklenmemesi gerektiğine dikkat çekerken, salgın hastalık sebebiyle elektronik ortamda başvuru yapılmasının daha sağlıklı olacağı uyarısında bulundular. Öte yandan SGK’ya yönelik borçların ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım 2021 Salı günü yapılacak.

Borcu olanlar dikkat: 'Faizsiz' ödeme fırsatı!

 

Yapılandırma için son gün yaklaşıyor

 

Dört büyüklere borç yapılandırması gündemde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)