BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYapılandırmada son günler: İlgi artıyor!----

Yapılandırmada son günler: İlgi artıyor!

Yapılandırmada son günler: İlgi artıyor!
24 Ağustos 2021 - 12:38 www.finansgundem.com

Yapılandırma Kanunu kapsamında bu güne kadar yaklaşık 3,5 milyon mükellef 69 milyar 125 milyon liralık borcunu yapılandırdı.

7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında, bugüne kadar 3 milyon 480 bin mükellef, 69 milyar 125 milyon liralık borcunu yapılandırdı. Mükellefler yapılandırılan tutarın 2 milyar 873 milyon liralık kısmını peşin olarak ödedi. Yapılandırma başvuruları 31 Ağustos’a kadar yapılabilecek.

Haziran ayında yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’dan yararlanmak için verilen süre, herhangi bir uzatım olmazsa 31 Ağustos Salı günü sona erecek.

Bu kapsamda; vergi ve prim borçları yanı sıra, kamuya olan diğer borçlara da cezaları kaldırılarak güncelleme ve taksitle ödeme imkanı sunulurken, dava sürecindeki, borçlar için de yapılandırma imkanı bulunuyor.

Edinilen bilgilere göre şu ana kadar 3 milyon 480 bin mükellefin 69 milyar 125 milyar liralık borcu yapılandırıldı ve bunlardan 2 milyar 873 milyon lirası da peşin ödendi.

Matrah ve vergi artırımı imkanı

Daha önce çıkarılan yapılandırmadan farklı olarak başvuruları devam eden bu yapılandırma düzenlemesi çerçevesinde, geriye dönük 5 yıllık zaman dilimine ilişkin matrah ve vergi artırma imkanı da bulunuyor. Bu imkandan yararlanarak artırımda bulunan mükelleflere aynı döneme ilişkin vergi incelemesi ve tarhiyatı yapılmıyor.

Yine daha önceki yapılandırmalarda yer almayan stok affı uygulaması da bu yapılandırma kapsamında yapılabiliyor.

Buna göre, işletmede mevcut olup kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlar yanı sıra, kayıtlarda yer alıp işletmede bulunmayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlara ilişkin kayıt düzeltme hakkı da getirilmişti. Bu hak kapsamında kayıtlarda yer alıp işletmede bulunmayan, kasa mevcudu ile ortaklardan alacaklara ilişkin kayıtlar da düzeltilebiliyor.

Öte yandan yetkililer başvuruların 31 Ağustos’ta sona ereceğini belirterek, başvurmak isteyenlerin son günü beklememesi gerektiği yönünde uyarıda bulundular.(Hüseyin Gökçe/Dünya)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )24 Ağustos 2021 18:22

    Ben yine diyorum. Hükümet kendince iyilik yapıyor. ama bu ulke böyle kendını tekrarlayan olaylarla gelişmez ve ekonomisi iiyileşmez. Her yaptığı olayın aynını yenıden ve yenıden yapıyor. Hayal edecek bir yatırım var mı ? ulkemzi uçursun, hayal edecek bir fidan dıktıkmıde yaa meyvelerı gelecek ulkece yicez ohh sabredın desınler... beton beton beton... vergi affı, vergi taksıtlendırme vergi yenıleme, zam zam zam ... sonra 1 sene geçıyor aynısına devam. ekonomi iyileşiyor olsaydı ilk sinyal BENZIN fiyatlarının düşmesi olurdu. USD düştüğünden benzınde düştü ama abd artık usd yı duşurmeyecek kendı degerınde sabitleyecek. yanı bizim usd borçları odemek için fazlasına ıhtıyac var. bu ekonomık programlar fos... bırak Turk gençlerini, göçmenleri dahi doyurmayacak programlar.