BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYapılandırma teklifi TBMM'ye sunuldu----

Yapılandırma teklifi TBMM'ye sunuldu

Yapılandırma teklifi TBMM'ye sunuldu
27 Ocak 2023 - 16:29 www.finansgundem.com

24 maddeden oluşan yapılandırma kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.


Kamuya olan borçların faizlerinin önemli bir kısmının silinerek, anaparasının 48 aya kadar taksitlendirilmesini öngören torba kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Teklif yürütme ve yürürlük dahil toplam 24 maddeden oluşuyor.

Teklif ile birlikte 31 Aralık 2022’ye kadar oluşmuş borçlar yapılandırmaya konu olacak. Bu kapsamda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOB) olan borçlar yapılandırma kapsamına alınacak.

İşletmede mevcut olduğu hâlde kayıtlarda yer almayan ya da kayıtlarda yer aldığı hâlde işletmede bulunmayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlar ile kasa mevcudu ve ortaklardan alacaklar da yapılandırma kapsamında beyan edilecek.

Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş vergilerin ödenmemiş kısmı ile bunlara bağlı gecikme faizi ve zamları, vergi aslına bağlı olmaksızın kesilmiş vergi cezaları, idari para cezaları, gümrük yükümlülüğü nedeniyle gümrük vergileri, asılların bağlı olmaksızın kesilen idari para cezaları (yüzde 50’si ödenirse, yüzde 50’si silinecek), ihtirazi kayıtla verilen beyannameler üzerinden tahakkuk eden vergiler de aynı imkanlardan yararlanacak.(Ekonomim)

EYT dahilindeki prim borçları yapılandırma kapsamı dışında bırakıldı

 

10 milyon kişiyi etkileyecek yapılandırmada müthiş detaylar

 

Bakan Nebati, borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)