BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'ye Global Finance'tan ödül----

Yapı Kredi'ye Global Finance'tan ödül

Yapı Kredi'ye Global Finance'tan ödül
03 Haziran 2019 - 15:59 www.finansgundem.com

Yapı Kredi, FOCA projesi ile dünyanın en prestijli finans yayınlarından Global Finance’in “Innovators 2019” ödüllerinde “Kurumsal Finans” kategorisinde ödül aldı.

Yapı Kredi, yapay zeka teknolojilerini kullanarak kurumsal, ticari ve KOBİ bankacılığı alanlarına entegre ettiği FOCA projesi ile dünyanın en prestijli finans yayınlarından Global Finance’in “Innovators 2019” ödüllerinde “Kurumsal Finans” kategorisinde ödül aldı. Proje, kredi başvurularındaki finansal analiz süreçlerine hız katarak verimliliği ve müşteri memnuniyetini daha da artırıyor. 

Kurumsal, ticari ve KOBİ müşterilerinin kredi başvurularını değerlendirmede yüzde 53 zaman tasarrufu 

Yapay zeka teknolojileri ile bankacılık süreçlerine somut değer kattıklarını ve bu sayede müşterilerinin ihtiyaçlarını çok daha hızlı bir şekilde karşıladıklarını belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan,  uluslararası arenada elde edilen başarı hakkında şu değerlendirmede bulundu: 

“Yapı Kredi olarak 2014 yılında bankacılık sektöründe bir ilk olarak başlattığımız yapay zeka teknolojileri üzerine çalışmalarımızı ileri taşımaya devam ediyoruz. En güncel teknolojileri bankamızın süreçlerine uygulayan Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde gerek müşterilerimizin, gerekse çalışma arkadaşlarımızın hayatını kolaylaştırabilmek, bu alandaki temel yaklaşımımız. Yapay zekanın alt dalları olan doğal dil işleme ve makine öğrenmesi teknolojilerinden faydalanarak geliştirdiğimiz projelerle müşteri servis sürelerini kısaltarak müşteri deneyimini daha da iyileştiriyoruz.   

Son dönemde birçok uluslararası prestijli ödüle layık görülen FOCA projesinde ise çıkış noktamız kredi başvurusunda bulunan kurumsal, ticari ve KOBİ müşterilerimizin finansal dökümanlarını analiz sürecimizi hızlandırmaktı. Ar-Ge çalışması olarak başlattığımız bu proje ile günler süren firma analiz süreçlerini artık saniyeler içerisinde tamamlayabiliyoruz. Proje sayesinde sadece büyük KOBİ detaylı kredi değerlendirmesi için yüzde 53 oranında zaman tasarrufu sağladık. Öte yandan projenin hayata geçmesinden bu yana yaklaşık 210 bine yakın firmanın analizini bu yöntemle tamamladık. 

Global Finance tarafından bu yıl yedinci defa düzenlenen “Innovators 2019” ödüllerine, finans sektöründe teknolojiyi kullanarak iş yapış biçimlerinde sürekli olarak fark yaratan kurumlar layık görülüyor. İleri teknolojileri kullanarak gerçekleştireceğimiz yeni çalışmalarda bizlere motivasyon kaynağı olacak bu değerli ödüle layık görülmekten mutluluk duyuyoruz.” 

Yapı Kredi, FOCA projesiyle geçtiğimiz günlerde ‘EFMA Accenture Ayın Bankacılık İnovasyonu Ödülü’ne layık görülerek, teknoloji dünyasının önde gelen organizasyonlarından EFMA Accenture Dağıtım ve Pazarlama İnovasyonu Ödülleri’nde de finale kalmaya hak kazanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)