BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'ye CDP'den en yüksek not----

Yapı Kredi'ye CDP'den en yüksek not

Yapı Kredi'ye CDP'den en yüksek not
13 Şubat 2020 - 15:45 www.finansgundem.com

Yapı Kredi, çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi’ne yaptığı raporlamayla 'Su Programı' notunu B'den A-'ye çıkardığını açıkladı.

Yapı Kredi; Londra merkezli, dünyanın en büyük çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi’ne (CDP) 2019 yılında yaptığı raporlamayla, Su Programı notunu B’den A-‘ye çıkararak, Türkiye finans sektöründeki en yüksek notu aldı. Yapı Kredi ayrıca İklim Değişikliği notunu da C‘den B’ye çıkararak büyük bir gelişim kaydetti. 

GÖKHAN ERÜN: SINIRLARI KALDIRAN HİZMETLERE DEVAM

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, “Sürdürülebilirlik anlayışımız çerçevesinde toplumumuzun sosyal ve ekonomik refahına uzun vadeli fayda sağlayacak pek çok öncü çalışmaya imza atmaya devam ediyoruz. 2019 yılında Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri’ne kurucu imzacı olarak katılarak, sürdürülebilirlik alanında öncü bankalardan biri olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. Geçtiğimiz günlerde sürdürülebilir ve yenilikçi ürün portföyümüze bir yenisini ekleyerek yenilenebilir enerji projelerinde kullanılacak 50 milyon dolar tutarındaki ilk yeşil tahvil ihracını gerçekleştirdik. Son olarak ise Karbon Saydamlık Projesi’den (CDP), Su Programı notumuzu B’den A-‘ye çıkararak Türkiye finans sektöründeki en yüksek notu almanın ve İklim Değişikliği notumuzu C‘den B’ye çıkararak önemli bir aşama kaydetmenin gururunu yaşadık. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik anlayışımızla çalışmalarımıza devam edecek, toplumumuzun, paydaşlarımızın ihtiyaçlarına doğru yanıt veren, sınırları kaldıran hizmetler sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

STRATEJİ VE HEDEFLER PAYLAŞILIYOR

Londra merkezli dünyanın en büyük çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği Programı’na ilk kez 2016 yılında katılan Yapı Kredi, Su Programı’na ise 2018’den beri dahil.

Bu çerçevede, her yıl iklim değişikliği ve su kaynaklı etkilerini yönetmeye yönelik strateji ve hedeflerini tüm paydaşlarıyla paylaşan Yapı Kredi, şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim performansını değerlendiren FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi gibi pek çok saygın sürdürülebilirlik endeksinde de öncü bankalar arasında yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)