BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'ye 1.5 milyar dolarlık sendikasyon----

Yapı Kredi'ye 1.5 milyar dolarlık sendikasyon

Yapı Kredi'ye 1.5 milyar dolarlık sendikasyon
02 Mayıs 2014 - 15:48 www.finansgundem.com

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın gerçekleşen sendikasyon işleminin, bankanın sağlam ve itibarlı duruşunu bir kez daha kanıtladığını belirtti

Yapı Kredi,  319.1 milyon dolar ve 852.6 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden, 1 yıl vadeli toplam 1.5 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağlandı. 17 ülkeden 51 kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilen sendikasyon kredisi, Türk bankalarınca 2014 yılında gerçekleştirilen işlemler arasında en çok katılımcı sayısına sahip olma özelliği taşıyor. İhracatın finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisinin toplam maliyeti euribor + yüzde 0,90 ve libor + yüzde 0,90 olarak belirlendi. Böylece, Mayıs 2013’de sağladığı krediyi yüzde 100’ün üzerinde yenileyen Yapı Kredi,  uluslararası piyasalarda kendisine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın gerçekleşen sendikasyon işleminin, hem Türk ekonomisinin, hem de bankanın sağlam ve itibarlı duruşunu bir kez daha kanıtladığını belirtti. Açıkalın, “Global finansal piyasa koşullarındaki değişikliklere rağmen yüzde 100’ün üzerinde yenilediğimiz sendikasyon kredisinde Yapı Kredi olarak sergilediğimiz yüksek performans, güçlü mali duruş ve başarılı muhabir ilişkileri ağı büyük rol oynadı. Sürdürülebilir yurt dışı borçlanma yaratmadaki başarımız ve bu alandaki öncü konumumuz devam edecek. Tüm bu gelişmeler Akıllı Büyüme stratejimizin de bir parçasını oluşturuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sendikasyonun koordinatörlüğünü ve düzenleyiciliğini Wells Fargo, kredinin aracılığı görevini ise Bayerische Landesbank (acility agent) üstlendi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)