BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapi Kredi’ye 1.5 milyar dolarlik kredi ----

Yapi Kredi’ye 1.5 milyar dolarlik kredi

Yapi Kredi’ye 1.5 milyar dolarlik kredi
04 Mayıs 2015 - 16:01 www.finansgundem.com

Yapi Kredi 1 milyar 450 milyon dolarlik sendikasyon kredisi sağladı

Yapı Kredi, 15 ülkeden 48 bankanın katılımıyla 1 milyar 450 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladı. Dış ticaretin finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisi, 513 milyon dolar ve 835 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi. 1 yıl vadeli olarak alınan sendikasyon kredisinin maliyeti, 364 günlük dilim için libor/euribor + yüzde 0,70, 367 günlük dilim için libor/euribor + yüzde 0,80 olarak gerçekleşti. Böylece, Mayıs 2014’de sağladığı krediyi yüzde 100’ün üzerinde yenileyen Yapı Kredi, uluslararası piyasalarda kendisine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.

Sendikasyon kredisi ile uluslararası piyasalarda fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesinde istikrarlı ve başarılı performanslarını sürdürdüklerini belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın; “ABD Merkez Bankası’nın (FED) önümüzdeki aylar içerisinde faizleri artıracağı beklentisi ve döviz kurlarında son aylarda ortaya çıkan dalgalanmalar ile belirsizliğin sürdüğü bu dönemde, yüzde 100’ün üzerinde oranla yenilediğimiz kredide, Türkiye’nin güçlü bütçe dinamiklerinin büyük katkısı bulunuyor. Yapı Kredi olarak sergilediğimiz yüksek performans, güçlü mali duruş ve geniş muhabir ilişkileri ağı da bu başarıda büyük rol oynadı. Büyüme stratejimiz doğrultusunda fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi özellikle önem verdiğimiz bir konu. Önümüzdeki süreçte de finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusundaki başarılı performansımızı artırarak devam ettireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlanan sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü ve düzenleyiciliğini Wells Fargo Bank, aracılığını ise Mizuho Bank Ltd. üstlendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)