BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'den sürdürülebilirlik bağlantılı 822 milyon dolarlık ikinci sendikasyon----

Yapı Kredi'den sürdürülebilirlik bağlantılı 822 milyon dolarlık ikinci sendikasyon

Yapı Kredi'den sürdürülebilirlik bağlantılı 822 milyon dolarlık ikinci sendikasyon
27 Ekim 2021 - 10:05 www.finansgundem.com

Yapı Kredi’nin, sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı olma özelliği taşıyan 822 milyon dolarlık sendikasyon kredisi, dış ticaretin finansmanı için kullanılacak.

Yapı Kredi, yılın ikinci yarısında 19 ülkeden 38 bankanın katılımı ile 360,5 milyon dolar ve  396,5 milyon euro tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Yapı Kredi’nin, sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı olma özelliği taşıyan 822 milyon dolarlık sendikasyon kredisi, dış ticaretin finansmanı için kullanılacak.

Yapı Kredi’nin bu işlemi, Mayıs’ta gerçekleştirilen ilk sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi için belirlenen performans kriterlerinin devamı niteliğini taşıyor. Yeni belirlenen performans kriterleri, bankanın Mayıs dönemindeki hedeflerini daha da yüksek bir noktaya taşıyarak, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik teminin artırılması ve ESG risk yönetimi notunun iyileştirilmesine yönelik geliştirmeler içeriyor.

"Ülkemiz ekonomisini desteklerken, sürdürülebilir gelecek için de çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Sürdürülebilir ekonomik büyümenin ancak çevresel ve sosyal sürdürülebilirlikle mümkün olduğuna inandıklarını belirten Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şu değerlendirmede bulundu: “Sürdürülebilirliğin, tüm paydaşlarımız için öneminin farkındayız. Bu anlamda sürdürülebilirliği her alanda benimseyerek iş süreçlerimize entegre ediyoruz. Bu yıl, sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı ikinci sendikasyon işlemimize imza attık. 360,5 milyon dolar ve 396,5 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden sağladığımız kredi, dış ticaretin finansmanı için kullanılacak. Sağladığımız bu sendikasyon kredisi, uluslararası arenada ülkemiz ve bankamıza duyulan güvenin de önemli bir göstergesi. Yapı Kredi olarak, önümüzdeki dönemde de ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlarken, daha iyi bir gelecek için sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Bankanın 360,5 milyon dolar ve 396,5 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden sağladığı kredinin vadesi 367 gün, maliyeti ise sırasıyla libor + yüzde 2,15 ve euribor + yüzde 1,75 oldu.

Sendikasyon kredisinin ortak koordinatörlüğünü Bank of America, The Commercial Bank, ve First Abu Dhabi Bank P.J.S.C.; sürdürülebilirlik koordinatörlüğünü Bank of America, Emirates NBD, Standard Chartered ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation; aracılığını ise Mizuho Bank üstlendi.

Yapı Kredi ATM ağı genişliyor

Yapı Kredi’den Ticimax iş birliği ile KOBİ’lere özel 'E-Ticaret Paketleri'

Yapı Kredi'den Mobil Aracım+

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)